“Huawei P9 stuk ronder, krijgt fysieke homeknop”


Volgens opgedoken schetsen krijgt de Huawei P9 een fysieke homeknop. In het vorige model paste Huawei nog on-screen bediening toe. Ook wordt de P9 een stuk ronder dan de veel strakkere P8.

De lancering van de opvolger van de Huawei P8 wordt ergens in maart verwacht al is het ook mogelijk dat Huawei het Mobile World Congress eind februari aangrijpt om hem te introduceren. Uit de schetsen blijkt verder iets wat we al eerder hoorden; de Huawei P9 krijgt een dubbele camera op de achterkant. Huawei zou hier al enige tijd mee experimenteren en beide beelden gebruiken om één super-foto te creëren.

Huawei P9 schets

Kijkend naar bovenstaande afbeelding zou je kunnen concluderen dat Huawei een geheel nieuw ontwerp gaat toepassen. Vooral de aanwezigheid van een homeknop is nieuw voor het Chinese bedrijf. Van de laatste 12 aangekondigde smartphones beschikte er geen één over een fysieke homeknop. Het is natuurlijk ook mogelijk dat het geen fysieke knop is maar alleen een vingerafdrukscanner. HTC past eenzelfde soort oplossing toe bij de One A9. Huawei gebruikt haar vingerafdrukscanners momenteel vooral aan de achterkant toe.

Specificaties P9

Overige geruchten over de Huawei P9 zeggen dat het Android-toestel een 5,2 inch scherm krijgt met Full HD-resolutie al komt er ook een uitvoering met een hogere Quad HD-resolutie. Er zal een Kirin 950-processor worden toegepast met mogelijk 4 GB aan werkgeheugen. De batterij komt uit op een keurige 3.000 mAh. De dubbele camera achterop telt mogelijk 12 megapixel.

Bron: Cnmo.com


Prijsvergelijker Huawei P8

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel