“Huawei P9 komt in 4 uitvoeringen, één met dubbele camera”


Vorige geruchten over de Huawei P9 meldden al dat de P9 in 2 uitvoeringen uitkwam; één met Full HD-scherm en één met hoge resolutie Quad HD-scherm. Nu blijkt dat we daar nog 2 uitvoeringen aan toe mogen voegen, waaronder één met dubbele camera.

Huawei houdt zich de laatste jaren steeds meer bezig met high-end telefoons. Alhoewel het nog steeds veel telefoons van plastic verkoopt besteedt het ook veel aandacht aan meer premium modellen. Het bedrijf was al overgestapt op metalen unibody telefoons nu lijkt het toekomstige vlaggenschip ook nog eens overladen te worden met uitvoeringen. Eén daarvan krijgt volgens professioneel lekker @evleaks een dubbele 12 megapixel camera. Huawei bracht met de Honor 6+ al eens een soortgelijke telefoon uit.

Honor 6 Plus dubbele camera
Een dubbele camera zagen we ook op de Honor 6 Plus van Huawei

Het voordeel van een dubbele camera kan zijn het later scherpstellen, een extra brede foto en een verbeterde beeldkwaliteit. De andere varianten zijn de P9 Lite en P9 Max. Die eerste zal net als de P8 Lite een goedkopere instapversie worden terwijl de P9 Max juist een groter scherm krijgt met meer werkgeheugen. Voor wie heeft meegeteld; de vierde uitvoering is de P9 zelf. In tegenstelling tot eerdere geruchten krijgt volgens Blass geen enkel P9-model een Quad HD-scherm. Huawei zou zelfs in heel 2016 geen telefoon met een dergelijk scherm uitbrengen. Ze geloven er simpelweg niet in. Dat de Google Nexus 6P van Huawei er wel over beschikt komt omdat Google dat graag wou. Huawei zou de verschillende P9-modellen al voorafgaand aan het Mobile World Congress eind februari wereldkundig maken. Zo verdwijnen de toestellen niet in de overige aankondigingen van andere fabrikanten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel