Huawei P8 Lite


Huawei P8 Lite
Huawei P8 Lite zwart achterkant
Huawei P8 Lite goud linkerzijkant neergelegd
Huawei P8 Lite goud achterkant schuin
Huawei P8 Lite goud achterkant
Huawei P8 Lite goud rechterzijkant schuin
Huawei P8 Lite rechterzijkant schuin
Huawei P8 Lite rechterzijkant goud
Review
1 review
 
Geef jouw beoordeling en maak kans op €50
Status
VerkrijgbaarGoudWitZwart
Schermformaat
5,0 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten Huawei P8 Lite

 • Hoge resolutie selfiecamera
 • Fraai uiterlijk
 • Vriendelijk prijskaartje

Minpunten Huawei P8 Lite

 • Geen Full HD maar HD-scherm

Prijsvergelijker Huawei P8 Lite
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 12,50 € 0,00 100 500 MB   Tip
hollandsnieuwe € 13,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
Telfort € 18,50 € 0,00 350 2400 MB 4G Bekijk
KPN € 21,00 € 0,00 400 2000 MB 4G+ Bekijk
T-Mobile € 24,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB 4G+ Bekijk
Vodafone € 25,00 € 0,00 onbeperkt 6000 MB 4G+ Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Huawei P8 Lite met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Huawei P8 Lite in het kort

De Huawei P8 Lite is het voordeliger broertje van de toch al niet heel erg dure P8. Er gaat bij de P8 Lite nog eens de helft van de prijs af en dat is helemaal geen gek bedrag voor een 5 inch grote Android-smartphone.

Lite, maar geen lichtgewicht

Huawei geeft het toestel de toevoeging “Lite” maar daarmee krijgt de P8lite eigenlijk te weinig eer. Het suggereert namelijk dat het toestel een flink lichtere uitvoering is en dat valt in de praktijk eigenlijk wel mee. Zo is er nog steeds een 5 inch groot IPS-beeldscherm, een 64-bits processor, 13 megapixel camera met 5 megapixel selfiecamera, ondersteuning voor 4G en dat alles in een dunne behuizing van slechts 7,7 millimeter dik. Al met al is het natuurlijk wel iets minder dan de 2x zo dure P8 maar flink minder is het niet.

Huawei P8 Lite rechterzijkant schuin

Tweetal hoge resolutie camera's

Qua uiterlijk is de Huawei P8 Lite gezegend met nette rondingen en een fraaie afwerking. Er steken ook geen onderdelen uit zoals bijvoorbeeld de cameramodule waardoor een 'clean design' ontstaat. Op het gebied van de camera staat deze P8 Lite zeker z'n mannetje. De 13 megapixel hoofdcamera is voorzien van twee LED-flitsers met een afwijkende kleur. Hierdoor wordt de belichting iets natuurgetrouwer, handig bij een portret. Bovendien zorgt de flitser ervoor dat je onderwerp geen rode ogen op de foto krijgt. Ook voorop zit een camera speciaal voor selfies. Huawei voegt hieraan een Beauty-modus toe zodat je al op het toestel zelf wat positieve verbeteringen kunt aanbrengen.

Belangrijkste Huawei P8 Lite specificaties

 • 4G-ondersteuning voor snel mobiel internet
 • Display van 5.0 inch in diameter + Corning Gorilla-glas
 • Scherpe selfiecamera (5 megapixel)
 • 13 megapixelcamera + Full HD video-opname
 • Octa-core processor (Kirin 620) op 1,2 GHz + 2 GB aan RAM-werkgeheugen
 • 16GB aan ingebouwde opslagruimte (uitbreidbaar met microSD)
 • Bekijk alle Huawei P8 Lite specs

Onder de motorkap

Ook van binnen is de Huawei P8 Lite voorzien van de nodige functies. Er is een door Huawei zelf gemaakte processor te vinden die gebaseerd is op een 64-bits ontwerp en beschikt over maar liefst 8 cores. Bovendien ondersteunt deze chip het snellere categorie 4 LTE. Razendsnel onderweg internetten dus. Hier heb je alleen wat aan als de batterij het lang volhoudt. Huawei past een 2.200 mAh grote batterij toe die het vrij zorgeloos een dag lang moet uithouden. Daarna zul je op zoek moeten naar een stopcontact.

Goedkoopste Huawei P8 Lite prijzen

Natuurlijk is de Huawei P8 Lite verkrijgbaar in combinatie met een abonnement maar hij is ook los te koop. Vanaf €159 vonden wij al een webshop voor je. Dat is alweer een redelijk verschil met toen het toestel voor het eerst verkrijgbaar was. Een los toestel kostte toen namelijk namelijk 249 euro. In combinatie met een abonnement behoort ook gewoon tot de mogelijkheden. Vanaf een bedrag van € 12,50 per maand heb je bijvoorbeeld al een Huawei P8 Lite zonder vooraf bijbetalen. Je hebt dan een tweejarig abonnement. Voor een eenjarig abonnement kijk je op deze abonnementpagina. Daar kan je in het zoekscherm links bovenaan filteren op de abonnementsduur. In datzelfde zoekscherm kun je ook zoeken op bundels waaronder aantal belminuten, sms’jes en MB’s. Ook kun je er invoeren hoeveel je eenmalig wilt bijleggen voor een toestel. Huawei brengt de P8 Lite uit in de modellen: Gold (goud), White (wit) en Black (zwart). Huawei heeft alleen een versie beschikbaar met 16 GB aan opslaggeheugen. Mocht dat toch echt te weinig zijn dan kun je altijd nog een geheugenkaart bijplaatsen.


Video’s over de Huawei P8 Lite

Met een naam zoals de P8 Lite verdient hij het om nader toegelicht te worden. Gelukkig doet Huawei dat uitvoerig in deze video

Onder genot van een zwijmelig muziekje legt Huawei uit dat het wel goed zit met de camera-eigenschappen van de Huawei P8 Lite


Concurrenten van de Huawei P8 Lite

Vergelijk de Huawei P8 Lite met deze producten


Praat mee over de Huawei P8 Lite