“LG G5 van metaal, geen knoppen meer op achterkant”


Volgens een schematische tekening waarop de LG G5 te zien zou zijn blijkt dat het toestel toch wat ronder is dan voorzien. Bovendien stapt LG af van de knopindeling op de achterkant. In plaats daarvan gaan de knoppen weer naar de zijkant.

LG introduceerde de knoppen op de achterkant samen met de G3 en alhoewel wij er even aan moesten wennen bleek het in de praktijk best een logische plek. Ook bij de LG G4 zaten de knoppen op de achterkant. Vanaf de G5 zal dat mogelijk dus verleden tijd zijn, volgens onderstaand schema. Alhoewel we geen homeknop bespeuren zijn de volumetoetsen verhuist naar de zijkant. Een aan-/uitknop kunnen we zo één-twee-drie niet bespeuren. Mogelijk zit die ook in de volumeknop verwerkt.

LG G5 schema

Waarom LG terug valt op deze meer traditionele knopindeling is onbekend. Het kan te maken hebben met technische beperkingen. LG wil een unibody behuizing combineren met een uitneembare batterij. Bovendien moet het nog een plek vinden voor de vingerafdrukscanner die nu op de achterkant zit. LG past die pas sinds de Nexus 5X toe die ook door LG gemaakt wordt. Het is ook goed mogelijk dat de knopindeling naar de zijkant verhuist om een compacte dunne behuizing te krijgen. De LG G4 is met 9,8 millimeter namelijk niet de dunste. De introductie van de LG G5 staat mogelijk gepland voor zondag 21 februari. Dat is een dag voor het Mobile World Congress waar veel andere fabrikanten ook nieuwe telefoons zullen aankondigen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel