HTC zou dit jaar twee Nexus-telefoons mogen maken


Het in problemen verkerende HTC zou in 2016 van Google de volgende Nexus-telefoons mogen maken. Tot nu toe klonk vooral de naam van Huawei vanwege Google's tevredenheid met de Nexus 6P.

HTC heeft al eerder Nexus-apparaten voor Google mogen maken. De allereerste Nexus, de Nexus One is afkomstig van de Taiwanese fabrikant en ook de Nexus 9 tablet is door HTC gemaakt. Volgens een bericht op Weibo zou HTC dit jaar twee telefoons voor Google mogen maken. Sinds 2015 brengt Google niet één maar twee Nexus-telefoons uit. Hiervan kan de Nexus 5X gezien worden als het compacte model en de Nexus 6P als het grotere flagship.

Google Nexus One door HTC
De Nexus One krijgt mogelijk een HTC-vervolg

Bracht LG afgelopen jaar een 5,2 inch model uit en Huawei een 5,7 inch versie, voor komend jaar zal HTC het houden bij 5,0 en 5,5 inch. Zoals in de inleiding rijmt dit bericht niet met eerdere geruchten over een nieuwe Huawei Nexus. Daarvan werd vorig jaar al gezegd dat deze zou worden uitgerust met een Snapdragon 820-processor. Misschien is het echter nog wel veel te vroeg om conclusies te trekken. We blijven daarom de geruchten voor je in de gaten houden. Tot die tijd raden we je aan om vooral van je 5X of 6P te genieten. Opvolging duurt nog wel even.


Prijsvergelijker Google Nexus 5X

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 5X


Prijsvergelijker Google Nexus 6P

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 6P


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel