“Ook volgende Nexus-telefoon komt van Huawei”


Google zou tevreden zijn met de samenwerking met Huawei en het resultaat dat daaruit voort kwam; de Nexus 6P. De Chinese fabrikant mag daardoor ook volgend jaar de nieuwe Nexus-telefoon maken.

Het lijkt ons persoonlijk wat vroeg om nu al dergelijke conclusies te trekken maar analist Pan Jiutang maakt op Weibo melding van dit heugelijke feit voor Huawei. En maakt de Nexus 6P nog gebruik van een Snapdragon 810-processor, de volgende Nexus wordt uitgerust met een Snapdragon 820. Dat ogenschijnlijk kleine verschil moet wel flinke prestatieverbeteringen brengen. De Google Nexus 6P was de eerste Nexus-telefoon die door Huawei is gemaakt. Vorige modellen werden door Motorola, LG, HTC en Samsung gemaakt.

Current Google Nexus
Huidige Huawei Nexus-telefoon valt in de smaak bij Google

Overigens maakt Huawei zelf ook high-end processors voor mobiele telefoons. Deze Kirin-serie valt echter niet echt in de smaak bij Google en dat is precies de reden waarom we hem niet in de huidige Nexus aantreffen en ook niet in de volgende. Huawei en Google lijken trouwens niet de enige die daarom de Snapdragon 820 toepassen. Ook vlaggenschepen van de concurrentie gaan in 2016 voor deze chip. Zo zou Samsung een deel van de Galaxy S7 hiermee willen uitrusten. Ook van de Xperia Z6-familie en de HTC One M10 wordt gezegd dat ze een Snapdragon 820 krijgen.


Prijsvergelijker Google Nexus 6P

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 6P


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel