Details over 6 inch grote Samsung Galaxy A9 binnen


Samsung zou nog deze maand de 6 inch grote Galaxy A9 presenteren. Informatie over dat toestel komt met enige regelmaat binnen maar ditmaal lijkt het reclamemateriaal binnen. Daardoor weten we ook veel van z'n toekomstige specs.

Want reken op een 6 inch Full HD-scherm. Samsung zou net als bij de A7 en A5 gebruikmaken van Super AMOLED dat geroemd wordt door z'n hoge contrastwaarden. Ook gelijk aan andere hedendaagse Galaxy A-serie modellen krijgt deze A9 een 13 megapixel hoofdcamera met optische beeldstabilisatie (OIS). Alleen de selfiecam krijgt een hogere resolutie van 8 megapixel. Hierin verschilt het toestel met andere A-serie modellen die nog een 5 megapixel selfiecamera hebben.

Samsung Galaxy A9 specs

Qua batterij zal de Samsung Galaxy A9 uitkomen op een nette 4.000 mAh. Binnenin wordt gerekend op een Snapdragon 620-processor die op een royale 1,8 GHz geklokt is. Dit werkpaard krijgt 3 GB aan ruimte om te kunnen rekenen. Het geheugen voor de eindgebruiker komt uit op 32 GB maar dat valt eenvoudig uit te breiden met een apart geheugenkaartje. De homeknop valt verder ook te gebruiken om toegang te krijgen. Tevens zal Samsung haar eigen betaaldienst inbouwen al is dat hier in Nederland op moment van schrijven nog niet werkzaam. Opvallend is dat de Galaxy A9 gebruikmaakt van Android 5.1.1 en niet het nieuwere Android 6.0 Marshmallow. Een update laat dus nog even op zich wachten.

Bron: Weibo.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel