Naast LG G5 volgend jaar ook opvolger V10


LG lijkt z'n line-up voor 2016 flink te vereenvoudigen. Naast de verwachte LG G5 komt er ook een opvolger van de V10 met z'n aparte notificatiescherm. Tegelijkertijd komt er geen opvolger voor de gebogen G Flex 2.

Dat is tenminste de gedachte van een Koreaanse publicatie. Dat de LG G4 een opvolger krijgt in de vorm van de G5 is geen verrassing en een mogelijke opvolger van de V10 wellicht ook niet. Jammer vinden we het wel dat LG haar gebogen telefoonlijn vaarwel zegt. Zo lijkt het tenminste. De G Flex 2 uit januari 2015 krijgt voorlopig geen opvolger. LG was juist één van de weinige pioniers van telefoons met gebogen beeldschermen.

LG V10 camera
De V10 wel, de G Flex 2 niet

De LG V10 krijgt dus wel een vervolg. Het opmerkelijke toestel werd in oktober gepresenteerd en ligt naar alle waarschijnlijkheid pas vanaf januari 2016 in de Nederlandse winkels. Het grote toestel viel op door z'n tweede scherm dat altijd aan is en notificaties weergeeft. Ook de camera viel in positieve zin op door de vele mogelijkheden waaronder handmatige video-instellingen. Voorop zitten ook nog eens twee selfiecamera's waarmee de V10 extra brede selfies kan maken. Tijdens de presentatie van het toestel kondigde LG al aan dat het toestel slechts het begin was van een geheel nieuwe serie. Dat lijkt nu dus ten koste te gaan van opvolging van de G Flex 2. Mogelijk verkochten die gebogen toestellen minder goed dan gehoopt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel