Samsung Iran maakt melding van Galaxy A9


Of Samsung heeft een foutje gemaakt óf de Galaxy A9 is officieel aangekondigd. Het toestel verscheen op de Iraanse website van Samsung. Het toestel dook al vele malen her en der op en nu kunnen we enkele specs definitief bevestigen.

De genoemde specificaties komen overeen met wat eerder al genoemd werd. We doelen dan op een 5,5 inch Full HD-scherm van het type Super AMOLED, een Snapdragon 620-processor, een 16 megapixel camera met een 5 megapixel selfiecam. De pagina vermeldt ook de datum 1 december als officiële lanceerdatum. Daarmee lijken de Iraniërs dus net iets te vroeg.

Samsung Galaxy A9
De Galaxy A9 aldus Samsung Iran

Samsung's relatief nieuwe Galaxy A-serie bestaat op moment van schrijven uit de A3, A5, A7 en A8. De schermgrootte van de A9 is wel wat vreemd want de A8 is met 5,7 inch groter. Eerder werd nog gesproken over 6 inch. Samsung zou Android 5.1.1 uitgekozen hebben als besturingssysteem en die krijgt de beschikking over maar liefst 3 GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen komt uit op 32 GB wat met geheugenkaartjes zelf uit te breiden is. Als Samsung het toestel inderdaad op dinsdag 1 december uitbrengt dan verwachten we op z'n minst de kleuren wit, zwart en goud. Dat vermeldt de Iraanse Samsung-website tenminste. We wachten af.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel