Samsung Galaxy A9 met roterende camera op de foto


Er zijn diverse plaatjes opgedoken die worden toegeschreven aan de nog onaangekondigde Samsung Galaxy A9. Bijzonder is de roterende camera, een groot beeldscherm en een naar voren gerichte speaker. Maar misschien is het toch te mooi om waar te zijn.

Nu wordt er in het geruchtencircuit al langer gesproken over de Galaxy A9. Samsung hanteert voor hogere getallen een groter scherm. De Galaxy A7 heeft een 5,5 inch scherm dus de A9 krijgt een nog groter scherm zo is de gedachte. Als we naar deze foto's kijken dan bekruipt ons toch het idee dat het Chinese namaak is. Zo lijken de foto's geschoten te zijn in een telefoonwinkel. Als de A9 daadwerkelijk al verkocht zou worden dan was ons dat al ter ore gekomen.

Samsung Galaxy A9Samsung Galaxy A9 roterende camera

Bovendien lijkt deze geportretteerde A9 een mix tussen de HTC One M9 en de Oppo N3. Zo zien we dezelfde naar voren gerichte speaker. Vreemd is dat er achterop ook een speaker lijkt te zitten. De roterende camera lijkt dan weer 'geleend' van Oppo. Dat we vermoedelijk met namaak te maken hebben bewijst de homeknop ook. Samsung past sinds jaar en dag een fysieke homeknop toe in plaats van een capacitieve. Ook lijkt er van een Android-skin gebruik te zijn gemaakt die onbekend is voor Samsung. Waarom besteden we er dan toch aandacht aan? Omdat het idee van een roterende camera helemaal geen slechte is. Naast Oppo waagde ook Honor zich er onlangs aan. Wat ons betreft mag Samsung dus zeker even opletten.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel