Huawei Mate 8 komt mogelijk 26 november


Huawei heeft een teaser vrijgegeven waarop een grote '8' staat. En dan denken wij natuurlijk direct aan de Mate 8 die nog officieel moet worden aangekondigd. Gelukkig geeft Huawei ook een datum zodat we ons alvast kunnen voorbereiden.

Donderdag 26 november moet het gebeuren. Als eerdere geruchten kloppen dan krijgen we vanaf die datum een waardige opvolger van de Ascend Mate 7. Naast het verliezen van de Ascend-naam krijgt de Mate 8 vermoedelijk een 6 inch scherm met Quad HD-resolutie. Binnenin wordt gebruik gemaakt van een eigen Kirin 950-processor die zich in eerder opgedoken benchmarkt makkelijk kan meten met Samsung's uitgebreidere Exynos-processors en de Snapdragon-chips van Qualcomm.

Huawei Mate 8 teaser

De HiSilicon Kirin 950-processor wordt mogelijk 5 november officieel gepresenteerd, op exact dezelfde datum als de zevende verjaardag van Android. De Kirin 950 zal bestaan uit 4 Cortex-A72 cores op 2,4 GHz en nog eens 4 Cortex-A57 cores. De chip ondersteunt het snellere LPDDR4-geheugen en krijgt een Mali-T880 grafische chip mee. Huawei zal de Kirin 950 fabriceren op 16nm FinFET. Naast de processor gaat het gerucht dat de Huawei Mate 8 over Hybride Dual SIM zal beschikken. Hierbij is de geheugenkaartslot ook te gebruiken als simslot.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel