Huawei Mate 8 belooft krachtig vlaggenschip te worden


Er zijn al de nodige woorden gewijd aan de Mate 8 van Huawei. Dit grote vlaggenschip lijkt over flinke high-end specificaties te beschikken. En mogelijk volgt een officiële lancering nog voor het verstrijken van 2015.

We zagen halverwege augustus al de eerste beelden van de Huawei Mate 8. Het leek er toen al op dat het geen klein toestel ging worden. Met een schermpaneel van 6 inch wordt dat ook erg lastig. Dankzij een schermresolutie van Quad HD beschik je wel over een scherp beeld. Andere specificaties waarover gesproken wordt zijn een 16nm Kirin 950-processor die makkelijk de concurrentie aan kan met de Snapdragon 810 van Qualcomm. Een door de concurrentie veel gekozen chip maar die geplaagd wordt door oververhittingsverschijnselen.

Huawei Mate 8

De opvolger van de Mate 7 krijgt mogelijk een prijs van tussen de 460 en 540 euro mee en wordt mogelijk ergens in november of december van 2015 aangekondigd. Dat ligt op moment van schrijven nog enkele maanden van ons verwijderd. Eerder nog werd gedacht dat Huawei de Mate 8 tijdens de IFA zou aankondigen. Dat event vond plaats in september. Die datum kwam en ging voorbij. Het kondigde toen wel de Mate S en de Huawei G8 aan.

Bron: Xiaomitoday.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel