Huawei G8


Huawei G8
Huawei G8 grijs onderkant rechterzijkant
Huawei G8 grijs voorkant rechterzijkant
Huawei G8 grijs linkerzijkant
Huawei G8 grijs achterkant linkerzijkant
Huawei G8 grijs achterkant
Huawei G8 grijs rechterzijkant
Huawei G8 grijs bovenkant linkerzijkant
Huawei G8 wit onderkant rechterzijkant
Huawei G8 wit voorkant rechterzijkant
Huawei G8 wit linkerzijkant
Huawei G8 wit achterkant linkerzijkant
Huawei G8 wit achterkant
Huawei G8 wit rechterzijkant
Huawei G8 wit bovenkant linkerzijkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer verkrijgbaar
Schermformaat
5,5 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten Huawei G8

 • Premium metalen vormgeving
 • Diverse handige camerafuncties
 • Ingebouwde vingerafdruklezer
 • Relatief grote batterij
 • Geschikt voor twee simkaarten

Minpunten Huawei G8

 • Duurder dan gebruikelijk

De Huawei G8 in het kort

De Huawei G8 is het voordeliger broertje van de vrijwel gelijk aangekondigde Mate S. Helaas krijgt het toestel niet een enorm scherpe prijs zoals voorgaande Huawei-modellen kregen maar in plaats daarvan krijg je wel een geheel on-Huawei-achtig toestel.

Leg het vast

Daarmee bedoelen we dat de Huawei G8 over een metalen behuizing beschikt met een premium uitstraling. Ook qua specificaties is de G8 een high-end telefoon. Zo is er bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan de camera. De 13 megapixel camera schiet ook in donkere omstandigheden nog acceptabele foto's. Dat komt door de Back-illuminated-sensor (BSI) die bovendien over optische beeldstabilisatie beschikt. Hierdoor worden kleine bewegingen gecompenseerd en dat doet wonderen voor de scherpte van foto's. De kans op een onscherpe foto wordt meteen een stuk kleiner. Ook zijn er functies zoals High-Dynamic Flashlight en Smart Composition om foto's en portretten automatisch te verbeteren.

Huawei G8 grijs voorkant rechterzijkant

Veiligheidfuncties

Een ander premium functie van de Huawei G8 is de vingerafdrukscanner. Hiermee kun je het toestel snel en veilig ontgrendelen. Geen code's meer invoeren en geen vreemden die zomaar in je telefoon neuzen. Huawei heeft de lezer op de achterkant geplaatst maar omdat de scanner wat verzonken ligt is hij prima op de tast te voelen. Een ander pluspunt is dat er binnenin de G8 ruimte was voor een vrij behoorlijke 3.000 mAh batterij. Vreemd genoeg is dat meer dan z'n broer de Mate S. Je kunt dus langer doen zonder op te hoeven laden.

Belangrijkste Huawei G8 specificaties

 • 13-megapixelcamera aan de achterkant + Full HD-video
 • Octacore Snapdragon 615-processor op 1,5 GHz bijgestaan door 3 GB aan werkgeheugen
 • Dualsim functionaliteit
 • 32 GB aan opslagruimte + geheugenkaartslot
 • 5.5 inch groot display voorzien van stevig Gorilla Glass
 • Onderweg snel mobiel internetten dankzij 4G (LTE)
 • Scherpe selfiecamera van 5 megapixel
 • Bekijk alle Huawei G8 specs

Premium van binnen en buiten

We schreven in de inleiding al even dat de Huawei G8 erg on-Huawei is. Daarmee bedoelen we dat er eindelijk geen gebruik is gemaakt van plastic. De Huawei G8 bestaat voor 90% uit aluminium dat ook in de luchtvaart gebruikt wordt. Zelfs het beeldscherm oogt premium dankzij het 2.5D glas. Dat wil zeggen dat de randen scherp afgerond zijn. Voor de cameramodule zit glas van saffier dat krassen voorkomt en er zijn aan de onderkant zes gaten geboord voor de luidspreker. Huawei heeft zelfs twee verschillende antenne's ingebouwd voor een verbeterd bereik. De G8 staat in sommige markten ook wel bekend als de GX8 (Dual SIM). Waarom durven we je niet te zeggen maar het gaat wel in beide gevallen om hetzelfde toestel.


Video over de Huawei G8

Volgens Huawei heb je alleen wat aan een cameratelefoon als je er ook snel foto's mee kunt schieten. Dankzij de vingerafdrukscanner op de G8 lukt dat, maar dat zie je ook in deze video


Concurrenten van de Huawei G8

Vergelijk de Huawei G8 met deze producten


Praat mee over de Huawei G8