Huawei Mate 8 officieel in China gepresenteerd


Huawei heeft in thuisland China de 6 inch grote Mate 8 gepresenteerd. Het aluminium toestel krijgt een ronde vingerafdrukscanner op de achterkant en kent een geheel nieuwe Kirin 950-processor van eigen makelij.

Huawei kent een wat vreemde dag om de Mate 8 te onthullen. Het is in de VS namelijk vandaag Thanksgiving Day. Daar zal dus weinig aandacht uitgaan naar dit phablet-vlaggenschip. Reden voor Huawei om hem eerst in thuisland China uit te brengen. Amerika volgt dan vermoedelijk rond de CES-beurs in Las Vegas begin 2016. Dat zal mogelijk ook het startpunt zijn van de internationale lancering.

Huawei Mate 8 kleuruitvoeringen

Het meest noemenswaardig aan de Huawei Mate 8 is toch wel de Kirin 950-processor. Deze octa-core processor is gefabriceerd op een 16 nanometer procédé en kent vier Cortex-A72 cores op 2,3 GHz en een andere vier op Cortex-A53 cores op 1,8 GHz. Voor GPU is gekozen voor de Mali-T880. Dat is dezelfde grafische chip die Samsung in de Exynos 8890 toepast die vermoedelijk in de Galaxy S7 terechtkomt. ARM dacht eerder nog dat de chip vanaf het tweede kwartaal 2016 beschikbaar zou komen, dat werd dus eerder. Huawei past verder Android 6.0 Marshmallow met EMUI versie 4 toe. Er is nog weinig informatie beschikbaar over deze versie maar het is te hopen dat het Android grotendeels intact laat, in tegenstelling tot voorgaande versies.

Huawei Mate 8 specs

De Huawei Mate 8 kent verder een 16 megapixel camera, 8 megapixel selfiecam, een batterij van 4.000 mAh groot en er is ondanks de aluminium unibody toch een mogelijkheid om microSD-kaartjes te plaatsen. Of de Mate 8 net als veel andere recente Huawei-toestellen ook Dual SIM is blijft gissen. Aan de persafbeeldingen te zien lijkt het er wel op. Prijzen beginnen vermoedelijk rond de 575 euro en het toestel ligt vanaf Q1 2016 in de winkels.


Prijsvergelijker Huawei Mate 8

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Mate 8


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel