WSJ: Samsung Galaxy S7 heeft USB Type-C, drukgevoelig scherm en geheugenkaartslot


Bronnen rondom The Wall Street Journal melden dat de Galaxy S7 van Samsung in maart uitkomt, snel opgeladen kan worden via USB Type-C, een drukgevoelig beeldscherm heeft, een geheugenkaartslot en uitkomt in een gebogen Edge-variant.

Dit nieuwe bericht strookt niet helemaal met eerdere renders die van het toestel waren opgedoken. Daarop was nog te zien dat Samsung gebruik maakt van MicroUSB. Volgens nieuwe informatie van zakenkrant The Wall Street Journal gaat Samsung nu over op USB Type-C om de Galaxy S7 mee op te laden. Ook de uitpuilende cameramodule verdwijnt, het zou Samsung gelukt zijn deze volledig in de behuizing te integreren. Tevens zou de camera enkele verbeteringen kennen.

Samsung Galaxy S6 en S6 edge
Opvolging voor de S6 en S6 edge

Andere eigenschappen van de Galaxy S7 zijn een drukgevoelig scherm, net als Apple met 3D Touch toepast in de nieuwe generatie iPhone 6s. Terug van weggeweest in de geheugenkaartslot. Die liet Samsung bij de Galaxy S6 nog achterwege, mogelijk omdat dat niet compatible zou zijn met het nieuwe snellere type geheugen. De zakenkrant meldt verder dat sommige uitvoeringen van het toestel zijn uitgerust met een irisscanner. Mogelijk vergelijkbaar als Microsoft doet met Windows Hello op de Lumia 950 en 950 XL. Samsung past al langer een vingerafdrukscanner in de homeknop toe om gebruikers te herkennen. De krant meent verder dat na een introductie tijdens het MWC eind februari het toestel halverwege maart in de winkel zal liggen. Dat is eerder dan vorig jaar toen het nog ruim een maand duurde.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel