Samsung Galaxy S7 mogelijk 21 februari 2016 aangekondigd


We hebben de eerst mogelijke datum binnen waarop Samsung de Galaxy S7 aankondigt. De datum zou samenvallen met het Mobile World Congress, net als vorig jaar bij de S6. Inmiddels heeft Samsung alvast de nieuwe Exynos CPU voor de S7 gepresenteerd.

Eerder ging nog het gerucht dat Samsung de opvolger van de Galaxy S6 ergens vroeg in 2016 zou aankondigen. In ieder geval voor de datum die nu genoemd wordt; 21 februari. Dat is een dag voor het Mobile World Congress in Barcelona van start gaat. Een soortgelijk scenario voltrok zich afgelopen jaar ook al. Naast een 5,2 inch grote S7 wordt ook een 5,8 inch grote S7 edge verwacht.

Samsung Unpacked 2016

Het toeval (of juist niet) wil dat Samsung onlangs ook de Exynos 8890 aankondigde. Dat is haar nieuwe vlaggenschip in de Exynos 8 octa-serie. Zoals al uit de naam blijkt is dit een octa-core chip die Samsung gebouwd heeft op een 14 nanometer FinFET-procédé. Daarin verschilt de chip niet met de Samsung Exynos 7420 uit de S6 en S6 edge. Toch is de chip dankzij de zelf ontworpen Mongoose-cores en de Mali T880 GPU een stuk krachtiger dan z'n voorganger. Volgens eigen zeggen 30% en 10% energiezuiniger. Er gingen juist geruchten dat Samsung gebruik zou maken van de Snapdragon 820 van Qualcomm maar het lijkt erop dat alleen de VS en China die chip krijgen. Voor ons geldt dan de Exynos 8890. Plaatjes van de Galaxy S7 zijn nog niet binnen. Het lukt Samsung voorlopig goed om die geheim te houden.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel