Samsung Gear S2 mogelijk voor eind 2015 overweg met iPhone


Om overweg te kunnen met de Gear S2 smartwatch van Samsung heb je een Android-telefoon nodig. Dat is al een verbetering want voorheen konden alleen Samsung-telefoons overweg met Samsung's horloges. Straks zijn mogelijk ook iPhones compatible.

Volgens een nieuwe bron krijgt de Gear S2 nog voor het eind van 2015 ondersteuning voor iOS-apparaten. Hierdoor kun je met een iPhone straks ook overweg met het Samsung-horloge. Er zal tegen die tijd een speciale iOS-app beschikbaar komen in de App Store. Of de volledige werking dan ook voor iPhone-eigenaren beschikbaar wordt valt te bezien.

Samsung Gear S2 Alessandro Mendini
Samsung Gear S2 straks alternatief voor Apple Watch?

Toch denkt de bron dat nagenoeg alle functionaliteit beschikbaar zal zijn, met uitzondering van Samsung Pay. Ons lijkt het sterk omdat Samsung erg veel ondersteuning nodig zal hebben van Apple om dit mogelijk te maken. Het ligt niet voor de hand dat aartsrivaal Samsung op zoveel support kan rekenen. Zelfs de horloges van Pebble kunnen niet volledig gebruikmaken van alle functies onder iOS. Ook Android Wear-horloges hebben beperkte functionaliteit op iOS. Mogelijk is dat om de Apple Watch niet teveel te beconcurreren. Samsung zei tijdens de introductie van de Gear S2 al dat het de mogelijkheden onderzocht voor iOS-ondersteuning.


Prijsvergelijker Samsung Gear S2

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Gear S2


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel