Samsung introduceert ronde Gear S2 en S2 classic


Samsung heeft een dag voor aanvang van de IFA-beurs de Gear S2 smartwatch gepresenteerd. Het model komt in twee uitvoeringen; de meer futuristische S2 en de meer traditionele S2 classic. Qua specs zijn beide horloges gelijk.

De Gear S2 en S2 classic krijgen een rond 1,2 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 360 bij 360 pixels. Hierdoor ontstaat een pixeldichtheid van boven de 300 wat voor een slim horloge erg netjes is. Rondom dit scherm zit een bedieningsring en het horloge draait onder het eigen Tizen-besturingssysteem. Of de S2 en S2 classic beter samenwerken met niet-Samsung-telefoons dan andere Tizen-horloges blijkt nergens uit het persbericht.

Samsung Gear S2 en S2 Classic
De Samsung Gear S2 en S2 classic

Samsung brengt ook een 3G-versie uit van de Gear S2 maar gebruikt hiervoor geen simkaart. In plaats daarvan wordt voor het eerst een zogenaamde e-SIM gebruikt. Gebruikers kunnen later een provider kiezen. De ingebouwde batterij kent een accuduur van tussen de 2 en 3 dagen. Het horloge is geschikt voor notificaties, zoals uit de agenda, nieuws en sms'jes. Die kunnen ook vanaf het horloge worden beantwoord. Samsung is ook voornemens om via NFC betalingen te kunnen verrichten. Deze methode werkt anders dan Samsung Pay dus hoe het dit van plan is moet nog blijken. Ook houdt de Samsung Gear S2 diverse fitness-informatie bij.

Gear S2 in Nederland

Prijzen heeft Samsung nog niet bekend gemaakt, evenals wanneer beide horloges in de winkel liggen. Duidelijk is wel dat de Samsung Gear S2 verkrijgbaar zal zijn in een donkergrijze behuizing met een eveneens donkergrijs bandje en in een zilveren-uitvoering met wit bandje. De Samsung Gear S2 classic komt alleen in een zwarte variant met een zwart leren bandje.Praat mee over dit artikel