Android Wear-horloges nu geschikt voor iPhone


Het is Google gelukt om Android Wear-horloges in grote mate geschikt te maken voor gebruik met een iPhone van Apple. En dat allemaal dankzij een companion-app die alleen geschikt is voor iPhone 5 of hoger.

Dit betekent dat de Apple Watch flink wat extra concurrentie krijgt. Eerder was het Pebble-horloge al geschikt voor de iPhone maar die functionaliteit is nog redelijk beperkt. Vooral in vergelijking met een gemiddelde Android Wear-horloge. Daarvan zijn er inmiddels al flink wat van verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën.

Android Wear voor iPhone

Google richt zich op drie kerntaken; notificaties, fitness en Google Now. Notificaties kun je op het horloge 'wegvegen' en verdwijnen dan ook op je telefoon. Het fitness-gedeelte wordt voor z'n rekening genomen door Google Fit en Google Now werkt met gesproken instructies. Interactie met apps op je iPhone zijn beperkt tot de Google Apps zoals Gmail of Google Calendar. Een gebruiker kan daarnaast verschillende watch-faces installeren op z'n horloge. Iets wat (nog) niet kan is het installeren van apps van derden. Dat heeft te maken met het strikte beleid dat Apple voert

Nog beperkt aanbod

Voorlopig werken alleen met de LG Watch Urbane en Huawei Watch. Ondersteuning voor de Android Wear-horloges van Asus, Motorola en anderen volgen snel aldus Google in een speciale blogpost. Wie z'n hier niet genoemde Android Wear-horloge toch al met iOS wil gebruiken kan proberen een factory reset uit te voeren, zo stelt 9to5google voor.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel