Pebble Time

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Pebble Time
Pebble Time wit voorkant linkerzijkant
Pebble Time wit linkerzijkant gesloten
Pebble Time wit achterkant gesloten
Pebble Time wit achterkant geopend
Pebble Time wit rechterzijkant gesloten
Pebble Time zwart voorkant rechterzijkant
Pebble Time rood voorkant rechterzijkant
Pebble Time wit voorkant rechterzijkant

Reviews over de Pebble Time

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Pebble Time

De Pebble Time is een nieuw slim horloge van het Kickstarter-succes van Pebble. En ditmaal is het horloge niet van een zwart/wit-scherm voorzien maar van een heus kleurenscherm dat bovendien altijd aan staat.

Timeline

Deze Pebble Time kent een nieuwe manier van het weergeven van informatie. Deze wordt namelijk chronologisch op een tijdlijn gezet. Eerder ontvangen notificaties staan in het verleden, de huidige tijd en aantal gezette stappen in het heden en in de toekomst je afspraken en de weersverwachting. Maar er is ook nog gewoon ruimte voor bestaande apps, de vele duizenden apps blijven dus gewoon werken. App-ontwikkelaars kunnen daarnaast hun apps aanpassen om van deze Timeline-interface gebruik te maken. Bovendien wordt ze gevraagd om hun apps in kleur om te bouwen.

Pebble Time wit linkerzijkant gesloten

Ruimte voor accessoires

Los van het kleurenscherm heeft Pebble goed gekeken naar waarom de Pebble-horloges succesvol zijn. Deze Pebble Time is dus nog steeds waterdicht en kent een relatief lange batterijduur van 7 dagen. Daarmee houdt hij het langer vol dan andere hedendaagse smartwatches. Nieuw is de nieuwe manier van het bevestigen van bandjes. Deze zijn nu eenvoudig verwisselbaar met andere willekeurige 22mm bandjes. Bovendien zit er achterop een poort waarmee accessoires gekoppeld kunnen worden. Deze kunnen volgens Pebble verwerkt worden in het bandje waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Geschikt voor spraak

Een ander punt wat nieuw is aan de Pebble Time is de aanwezigheid van een microfoon. Hiermee komt eind 2015 de mogelijkheid om te praten tegen je Time. Dat kan gebruikt worden om spraak om te zetten in tekst zodat je berichtjes via spraak kunt beantwoorden. Een Pebble Time is geschikt voor iPhones met iOS vanaf versie 8.0 en Android-smartphones met versie 4.0 of hoger.


De Pebble Time in het nieuws

ts Pebble Skip Login

Fitbit maakt met update Pebble-horloges toekomstbestendig(er)

Smartwatchnieuws ·

Na het overnemen van Pebble door Fitbit werd bekend dat de nieuwe eigenaar voornemens is om de stekker uit de Pebble-servers te trekken, waardoor de werking van de slimme horloges in gevaar kwam. Een update moet dat nu (deels) voorkomen.

Fitbit heeft namelijk een update vrijgegeven voor Pebble-horloges waardoor ze in ieder geval grotendeels blijven werken ook al zijn de servers offline. Daarmee worden ze niet ineens nutteloos. Eerder al werd bekend dat het Fitbit vooral te doen is om het intellectueel eigendom en het werknemersbestand en niet zozeer om de Pebble-producten waaronder de Pebble Time en de Time Round. De werking van de digitale klokwerkjes blijft hiermee in ieder geval ook tot na het uitzetten van de servers gegarandeerd.

Pebble update
Ook zonder toegang tot de cloud min of meer een werkende app

Dat is mede mogelijk gemaakt door niet meer te crashen door wanneer de servers onbereikbaar zijn. Natuurlijk verdwijnt er wel functionaliteit met het offline gaan van de systemen maar het horloge kan in ieder geval wel 'gewoon' gebruikt worden, onder meer om de tijd af te lezen. Toch is dat geen geruststelling voor wie op dit moment op punt staat om een Pebble-horloge te kopen. Daarvan blijft het advies voorlopig: niet doen! Willen gebruikers in de toekomst apps installeren dan kan dat door ze zogenaamd te side-loaden, datzelfde geldt voor alternatieve firmwares. Er zullen vast en zeker handige jongens en meisjes zijn die met alternatieve software komen voor alle in gebruik zijnde horloges in de wereld. Ergens zijn we blij dat Fitbit deze update heeft uitgegeven. Dat maakt de teleurstelling er echter niet minder om, maar het helpt wel om het te verwerken.

(via)

 • Tags:
 • fitbit
 • pebble
 • software
 • update

ts Pebble Health

Pebble krijgt eigen fitness-app

Smartwatchnieuws ·

Tot voor kort had je een aparte app nodig van een derde om fitness-functies op je Pebble-horloge te krijgen. Met versie 3.8 is dat niet meer nodig want daarin zit Pebble Health. Voorlopig is de fitness-app alleen beschikbaar voor de Time-horloges.

Pebble Health is een zogenaamde fitness tracker die zaken als stappen en je slaappatroon bijhoudt. Het kent een integratie met de TimeLine-interface waardoor onder andere te zien is hoe je afgelopen nacht geslapen hebt. Alsof je je horloge daarvoor nodig hebt. Aan het einde van de dag krijg je een pin op je tijdlijn met hoeveel stappen je die dag gezet hebt. Om de nieuwe Health-app te kunnen gebruiken heb je firmware versie 3.8 nodig.

Pebble Health fitness-app
De Pebble Health fitness-app

Je kunt bepaalde doelen instellen zoals actiever zijn of juist meer slaap verlangen. Hier houdt de app dan rekening mee. Er is ook een mogelijkheid om met Google Fit of Apple Health te synchroniseren. Google en Apple's eigen horloges richten zich al langer op fitness-functies en daarin bleef Pebble relatief lang achter. Er waren wel apart verkrijgbare apps van derden om onder andere stappen te tellen. Die moest de gebruiker dan los downloaden. Met Pebble Health hoeft dat niet meer, mits je beschikt over een Pebble Time, Time Steel of Time Round. Oudere Pebble's zijn uitgesloten.

 • Tags:
 • fitness
 • health
 • pebble
 • time
 • timeround
 • timesteel

ts Pebble Time On Wrist

Pebble begint 27 mei met uitleveren Time-horloge

Telecomnieuws ·

Pebble begint woensdag 27 mei met het uitleveren van de Time-smartwatch. Het gaat voorlopig alleen om de variant van plastic. De Steel-uitvoering volgt later. Backers van het Kickstarter-programma zullen als eerste een exemplaar ontvangen.

Pebble kondigde de Time in februari van dit jaar aan en beloofde toen nog de eerste exemplaren in mei te verschepen. Aan die doelstelling wordt niet helemaal voldaan want het bedrijf verwacht halverwege juni alle kopers van een exemplaar te hebben voorzien. De Pebble Time volgt de eerste Pebble op die nog met een zwart/wit-scherm was uitgerust. De Time krijgt voor het eerst een kleurenscherm.

Pebble Time
Pebble Time

Samen met Pebble Time kondigde Pebble een nieuw besturingssysteem aan dat werkt op basis van een tijdlijn. Om dit te bedienen is er een speciale companion-app gemaakt en zullen volgende week verschijnen in de App Store en Play Store. Gebruikers van de oorspronkelijke Pebble en Pebble Steel kunnen gewoon gebruik blijven maken van de oude app al krijgen die binnenkort ook een update. Nieuw in Pebble Time-app is dat er geen lockers meer zijn waar de overige apps staan als je horloge al 8 apps geladen heeft. Die limiet is verdwenen. Wie een Pebble Time Steel besteld heeft moet nog tot juli wachten.

 • Tags:
 • horloge
 • kickstarter
 • pebble
 • pebbletime
 • smartwatch
 • time

ts Pebble Time Steel goud rood

Pebble komt ook met metalen uitvoering van nieuwe Time

Smartwatchnieuws ·

Pebble had ook nog een verrassing tijdens het MWC. Van de onlangs aangekondigde Time komt ook een metalen uitvoering. Net als z'n plastic broertje krijgt de Pebble Time Steel een kleurenbeeldscherm mee, maar er is meer.

De Pebble Time Steel is vanwege de materiaalkeuze 1 millimeter dikker dan de reguliere Time. Ook zag Pebble kans een dikkere batterij in dit model te verwerken waardoor de accuduur uitkomt op 10 dagen. De Pebble Time kreeg nog een opgegeven batterijduur mee van 7 dagen. Ook niet onaardig voor een smartwatch.

Pebble Time Steel
De Pebble Time Steel in 3 verschillende kleuren

Net als bij de Pebble Steel krijg je twee verschillende bandjes bij het horloge; één van staal en één van leer. Op de achterkant van het horloge zit een aparte poort waar fabrikanten speciale accessoires voor kunnen maken. Zo kan er bijvoorbeeld een GPS-module aan gekoppeld worden, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Pebble geeft hiermee niet alleen ruimte aan software ontwikkelaars maar ook aan accessoiremakers. Accessoires kunnen dan als bandje aan het horloge gekoppeld worden. Smartstraps noemen ze dat bij Pebble.

Kickstarter

Net als bij de Time kan een vroeg exemplaar via Kickstarter besteld worden. De eerste exemplaren worden vanaf juli geleverd. Wie in de tussentijd een reguliere Time besteld heeft kan zonder z'n plaats in de rij upgraden naar een Time Steel. Kosten zijn 250 dollar via Kickstarter en 299 dollar later in de winkel. Dat is nog altijd goedkoper dan z'n grote concurrent; de Apple Watch.

 • Tags:
 • kickstarter
 • mwc15
 • pebble
 • time
 • timesteel

ts Pebble Time Timeline

Pebble Time is nieuw slim horloge met kleurenscherm en andere bediening

Smartwatchnieuws ·

Pebble heeft haar derde smartwatch aangekondigd; Time. Het horloge is meer ergonomisch dan z'n voorgangers en is dunner. De belangrijkste wijziging zit hem echter in het kleurenscherm en de manier hoe je hem bedient.

In plaats van het imiteren van een smartphone denkt Pebble dat je een slim horloge moet bedienen dankzij een tijdlijn. En dat is precies hoe de Pebble Time zijn informatie weergeeft; als een tijdlijn met daarop notificaties, aantal gezette stappen en ontvangen e-mails. Dit betekent overigens niet het einde van de vele apps die al voor Pebble zijn geschreven. Die zullen zo belooft Pebble gewoon mogelijk blijven.

Pebble Time hands on
De Pebble Time

De Pebble Time ziet er modern uit met een stalen behuizing die net als de Steel en de eerste Pebble waterdicht is. Het horloge is licht gebogen zodat hij beter om een pols past. De Time is ook 20% dunner geworden. Bandjes van 22 mm kunnen relatief eenvoudig vervangen worden dankzij een quick-release mechanisme. Grootste vernieuwing zit hem in het scherm die ditmaal 64 kleuren kan weergeven. Het gaat hier nog steeds om een e-paper scherm dat daardoor ook buiten prima af te lezen is. Het scherm is altijd aan en wordt beschermd door Gorilla Glass. De batterijduur is voor een smartwatch indrukwekkend; tot 7 dagen.

Timeline

Het nieuwe platform ziet er veelbelovend uit al moeten we nog even wachten totdat we het zelf geprobeerd hebben. Er zitten kleine, vrolijke animaties in. Goed nieuws voor bestaande Pebble-gebruikers; de nieuwe Timeline interface komt ook naar de Pebble Steel en originele Pebble. Ontwikkelaars wordt nu gevraagd bestaande apps te voorzien van kleur en integratie te bieden voor de timeline waarin ze hun apps kunnen 'pinnen'. Om het project van de grond te krijgen schakelt het bedrijf wederom de hulp in van Kickstarter, net als bij de eerste Pebble. Het doel van 500.000 dollar is overigens allang behaald.

 • Tags:
 • kickstarter
 • pebble
 • pebbletime
 • time
 • timeline
 • timelineui

Beknopte specificaties van de Pebble Time

Afmetingen 0 x 0 x 9,5 mm
EAN codes 0855906004351, 0855906004344, 0855906004337
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 1.26 inch, E Ink
Materialen
Stof-/waterdicht
Voeding
Batterij

Alle Pebble Time specificaties


Video’s over de Pebble Time

Pebble legt in dit filmpje uit hoe je het app-menu voor de Pebble Time kunt organiseren

Pebble-baas Eric legt uit waarom jij een Pebble Time Round nodig hebt

Deze keer is het voor Pebble menens! Ze introduceren de fraaie Pebble Time Steel met tijdlijn-interface


Alternatieven van de Pebble Time

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
 
Pebble Time
Samsung Galaxy Watch 42mm (R810)
Apple Watch Series 3 38mm
Huawei Watch GT Active
Samsung Galaxy Watch Active2 40mm (R830)
 
 Huidig product    
Kleurenbeeldscherm1.26 inch, E Ink1.2 inch, Circular Super AMOLED1.34 inch, AMOLED1.39 inch, AMOLED1.2 inch, Circular Super AMOLED
Stof-/waterdicht
Batterij
270 mAh273 mAh420 mAh247 mAh

Volledige vergelijking Pebble Time en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Pebble Time