Sony toont analoge smartwatch Wena Wrist


Sony komt met een geheel nieuw type smartwatch. De wijzerplaat van de Wena Wrist is analoog met wijzers maar daar achter zit wel degelijk de nodige techniek waardoor het hier toch om een slim horloge gaat.

Sony lanceert het horloge op haar eigen crowdfunding-platform in Japan. De Wena Wrist is voorlopig ook alleen gericht op de Japanse markt. Dat komt omdat een deel van de functies alleen daar werken. Zoals de NFC-portemonnee die werkt via de voornamelijk in Japan beschikbare Felica-standaard. Een andere functie van het horloge is om notificaties van je smartphone door te geven. De derde functie is die van een fitness tracker.

Opvallend is dat de Wena Wrist, wat voor 'wear electronics naturally' staat, alleen werkt met een iPhone. Je kunt de Sony Wena Wrist dus niet gebruiken met een Sony-smartphone. Je bent dan beperkt tot het uurwerk alleen. Dat is analoog en werkt met drie wijzers. Er komen twee uitvoeringen; één met chronograaf en één zonder. Prijzen zijn respectievelijk 255 en 513 euro. Of de Wena Wrist ook naar Europa of Nederland komt is onduidelijk.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel