Android Wear-horloges binnenkort compatible met iOS


Een groot nadeel van Android-horloges is dat het niet werkt met andere platformen. Andersom werkt een Apple Watch weer niet met Android. Google is nu redelijk ver met het werkend krijgen van Android Wear met een iPhone.

Op dit moment haal je alleen het maximale uit een Android Wear-horloge zoals een Moto 360 als je daarbij een Android-telefoon met minimaal Android 4.3 hebt. Binnenkort volstaat een iPhone ook waarmee een geheel nieuwe doelgroep wordt aangesproken. Tegelijkertijd betekent het slecht nieuws voor de Apple Watch die alleen compatible is met minimaal een iPhone 5 met iOS 8.

LG G Watch R with iOS

Google is nu redelijk vergevorderd met een companion-app waarmee Android Wear-horloges compatible worden met een iPhone. Het zou wel gaan om vrij basis functionaliteit zoals notificaties. Het is alleen nog even een grote vraag of Apple deze app toelaat in haar Apple Store. Er zijn namelijk tal van redenen te verzinnen om deze te weigeren. Mocht dat gebeuren dan is Android Wear-compatibiliteit alleen mogelijk wanneer een jailbreak uitgevoerd is. Dat maakt het een stuk minder gebruiksvriendelijk voor iPhone-gebruikers waarmee Android Wear-horloges een stuk minder aantrekkelijk zouden worden.

Bron: The Verge


Prijsvergelijker Motorola Moto 360
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Belsimpel
Black
€ 209,95 € 209,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Motorola Moto 360


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel