Apple Watch snel uitverkocht, goedkoopste uitvoering veruit populairst


De Apple Watch is nog niet verkrijgbaar maar het horloge lijkt nu al een succes. Veel online verkooppunten melden al na enkele uren door hun virtuele voorraad heen te zijn. Niemand heeft echter nog een Watch, de levertijden lopen snel op.

Op 10 april ging de voorverkoop van de Apple Watch van start. De eerste reviews waren gematigd positief met een voorzichtige slag om de arm. Consumenten lieten zich er niet van door de wijs brengen en schaften massaal een exemplaar aan. Vooral de voordeligste uitvoering, de Sport Collection, vond gretig aftrek. Ruim twee derde kocht volgens onderzoeksbureau Slice Intelligence juist dat model.

Apple Watch Sport black
De Space Grey-uitvoering van de Apple Watch Sport werd het meest besteld

In totaal verkocht Apple tijdens het eerste pre-order weekend maar liefst 1 miljoen horloges, zo is de verwachting. Dat aantal heeft dan ook nog eens betrekking op de VS alleen, wereldwijd zou het nog hoger kunnen uitvallen. Apple zelf moet nog officiële cijfers melden, al is het de vraag of het dit ooit zal doen. Overigens moeten veel kopers nog wel even geduld hebben. Van veel modellen is de verwachte leverdatum ver na de beloofde 24 april verschoven. Het Apple-horloge is hier officieel nog niet te bestellen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog onduidelijk.


Prijsvergelijker Apple Watch

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel