Apple Watch vanaf 24 april verkrijgbaar, Nederland volgt later


Apple heeft tijdens een keynote meer details prijsgegeven over de Apple Watch. Het horloge ligt vanaf 24 april in 9 landen in de winkel, maar voorlopig nog niet in Nederland. Prijzen beginnen vanaf 349 dollar en lopen op tot minstens 10.000 dollar.

De Apple Watch draait om drie dingen en de eerste is tijd. Natuurlijk zou je zeggen voor een horloge. De klok kan gepersonaliseerd worden en de gebruiker kan ook aangeven hoeveel details hij wil zien. Wil je alleen de wijzers zien of ook de datum of notificaties? Er zijn standaard al enkele watchfaces meegeleverd variërend van modern tot grappig. Een veeg omhoog en je krijgt glances te zien waar je meer informatie krijgt over bijvoorbeeld het weer of de muziek kunt bedienen. Je kunt horizontaal bladeren door de verschillende 'glances'.

Apple Watch time
Verschillende 'watchfaces' verkrijgbaar

Het andere punt waar de Watch om draait is communiceren. Je kunt binnenkomende berichten rechtstreeks beantwoorden vanaf de Apple Watch maar je kunt ook gesprekken aannemen. Bellen met je horloge, een jongensdroom van velen komt uit. Ook ontvang je notificaties die op je iPhone binnen komen, het maakt hierbij volgens Apple niet uit welke app dat is. Verder kun je zelfgemaakte tekeningen doorsturen naar andere Apple Watch-gebruikers, iets wat Apple "digital touch" noemt. Maar je kunt ook iemands Watch laten trillen om de gebruikers aandacht te krijgen.

Apple Watch calling
Bellen vanaf je horloge

Het laatste punt is gezondheid. De Apple Watch moet volgens Apple een fitness companion zijn die je bijvoorbeeld herinnert om te bewegen en die je wekelijks een rapport stuurt van je activiteiten. En sta je in de sportschool dan kan Apple Watch bijhouden hoe je workout vordert. Maar ook gewoon tijdens je dag houdt Watch je activiteiten bij. Los van deze drie hoofdpunten kun je met Apple Watch betalingen verrichten via Apple Pay, je muziek besturen, Siri om hulp vragen of navigeren. Apple Watch werkt alleen in combinatie met een iPhone dankzij Bluetooth of WiFi. Door dat laatste hoeft de Watch niet in bereik te zijn van je iPhone. Apps downloaden voor de Apple Watch gaat via de iPhone dankzij een speciale app. Voorwaarde is wel dat je over iOS 8.2 beschikt die vandaag tevens beschikbaar wordt. Apple claimt dat de Watch "een dag meegaat", zolang er maar 18 uur in een dag zit want dan is voor de gemiddelde gebruiker de batterij leeg.

Apple Watch outdoor run
Fitnessen met je Apple Watch

Apple Watch prijs

Dan de belangrijkste vraag; hoe duur? De Apple Watch kan vanaf 10 april als pre-order besteld worden en ligt vanaf 24 april in de winkel in 9 verschillende landen waaronder Duitsland. Nederland volgt later. Prijzen beginnen vanaf 399 euro voor de aluminium Apple Watch Sport in de 38mm uitvoering en 449 euro voor de grotere 42mm variant. Kleuren zijn Silver en Space Grey.

Apple Watch sport

De roestvrijstalen Apple Watch Collection kost 649 dollar voor de 38mm uitvoering en 699 voor de 42mm. Prijzen kunnen echter oplopen tot ver boven de duizend euro afhankelijk van het soort bandje dat je er bij uitzoekt. Er zijn metalen en lederen bandjes. Welke precies hoeveel kost is nog onduidelijk. Hier zijn de kleuren Silver en Space Black. De allerduurste Watch is de Apple Watch Edition en die is van goud gemaakt. Prijzen daarvan "beginnen bij 11.000 euro". Dat is dus de vanaf-prijs. Het duurst is een 18.000 euro kostende uitvoering.


Prijsvergelijker Apple Watch

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel