Batterij Apple Watch haalt net geen dag, slechts 3,5 uur bij standaard gebruik


Een grote onbekende was nog hoe lang de batterij Apple Watch het vol kon houden. Gemikt werd op een volle dag en dat lijkt in zekere zin gehaald te worden. Wie het apparaat echter enkele uren achter elkaar gebruikt merkt flink mindere batterijtijden.

Wie straks een Apple Watch aangeschaft zal hem iedere avond moeten opladen. Een keer vergeten en je loopt met een dood stuk technologie om je pols. Dat geldt trouwens al voor meerdere smartwatches en daar vormt de Apple Watch dus geen uitzondering in. Andersom geldt trouwens ook; er zijn voldoende smartwatches waarbij één nacht vergeten op te laden geen probleem is.

Apple Watch
Niet vergeten iedere dag op te laden!

Wie het horloge intensief gebruikt zal al na 2,5 uur met een lege batterij zitten. Bij normaal gebruik is dat iets langer; 3,5 uur. Wissel dat echter af met perioden van inactiviteit en dan moet de 19 uur gehaald worden. Nog steeds geen uitzonderlijke prestaties. Wie helemaal niets met het horloge doet komt uit op 3 dagen en in sleep-mode kom je op 4 dagen. Naar verluidt zijn de batterijtijden zo laag omdat Apple gekozen heeft voor enerzijds een krachtige processor (System in Package) en een Retina-display met een hoge refreshrate van 60fps. De S1-chip zou even krachtig zijn als de A5 die we in de iPhone 4s vinden.

Kritiek

Overal zijn geluiden van kritiek te horen omdat Apple het hiermee niet beter doet dan de concurrentie. Sterker nog, in veel gevallen zou het zelfs slechter zijn. Zo is het scherm van de Apple Watch niet altijd aan terwijl sommige Android Wear-horloges dat wel hebben, waaronder de G Watch R. Ook zijn er zorgen over de fitness-functie van de Watch. Toch lijkt Apple te mikken op maximaal 4 uur aan fitness per lading. Gevolg is mogelijk wel dat je na het hardlopen wel de Watch opnieuw moet opladen wil je de dag halen. Een ander punt van de nu al relatief lage batterijtijden is dat batterijen naar verloop van tijd minder capaciteit hebben. Na aanschaf zal 19 uur gehaald worden maar na anderhalf jaar blijft daar mogelijk nog maar iets meer dan de helft van over. Dan haal je de dag dus (net) niet meer. Apple brengt de Apple Watch mogelijk in maart uit.

Bron: 9to5mac.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel