Google stopt verkoop Google Glass, niet het einde van de digitale bril


Google gaat grote wijzigingen doorvoeren aan haar Google Glass-activiteiten. Het bedrijf staakt vanaf 19 januari de verkoop van de Google Glass Explorer Edition en het project wordt in plaats van Google X Research ondergebracht in een apart onderdeel.

Dat nieuw te vormen onderdeel zal rechtstreeks moeten rapporteren aan Tony Fadell, hoofd van de Nest-thermostaat dat Google onlangs overnam. Dat de Google Glass binnenkort niet meer verkrijgbaar is wil niet zeggen dat het brillenprogramma van Google ten einde is. In tegendeel, het bedrijf meldt dat er nog dit jaar een opvolger komt. Geruchten daarover gaan al langer.

Google Glass in the kitchen
Google Glass in het echt

Google gooide hoge ogen met haar digitale bril genaamd Glass toen het in 2012 werd aangekondigd. Er ontstond een kortstondige hype waarbij iedereen hem even op wou hebben. Nu de eerste interesse is weggeëbd blijven er maar weinig potentiële kopers over. Dat de bril 1500 dollar koste en moeilijk verkrijgbaar was hielp ook niet echt. Glass zal nog wel voor zakelijke gebruikers en ontwikkelaars beschikbaar zijn. Mogelijk zal dat ook de voornaamste doelgroep zijn voor Glass 2.0. Van die nieuwe bril werd eerder al gezegd dat het de ARM-chip zou inruilen voor een exemplaar van Intel. Daar is Google ook een samenwerking mee aangegaan. Wordt dus hopelijk vervolgd.

Bron: WSJ


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel