Google Glass krijgt volgend jaar toch vervolg


Google brengt volgend jaar ondanks de terugnemende interesse in Google Glass toch een nieuwe versie uit. Deze opvolger zou zijn uitgerust met een chip van Intel en een verbeterde batterij.

Google Glass verkeert officieel nog in beta. Het is mogelijk om aan een exemplaar te komen maar goedkoop is het niet. Mensen met zo'n bril worden Explorers genoemd en ergens wordt van ze verwacht dat ze reclame voor Glass maken. Dat gaat auomatisch want iedereen die je met zo'n bril op ziet lopen spreekt je er op aan. Of kijk je vreemd aan, één van de twee.

Google Glass

De laatste tijd bleek dat de algemene interesse in Glass tanende was. Google zou daarom zelfs haar Glass Basecamps-winkels willen sluiten. Toch komt er een Glass 2.0 uit volgend jaar aldus bronnen bij de Wall Street Journal. Natuurlijk mogen we meer geheugen en een betere batterij verwachten, maar er komt ook verbeterde ondersteuning voor brillen met glazen op sterkte. Ook Intel zal meespringen met de levering van een aparte chip. Mogelijk dat met de hulp van Intel Google de bril nog beter in de markt kan zetten.

Bron: WSJ


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel