Analisten verwachten gunstige toekomst voor Apple Watch


Analisten denken dat Apple erg goed kan scoren met haar Apple Watch. De eerste schattingen variëren tussen de 10 en 30 miljoen exemplaren. Terwijl anderen weer denken dat zelfs het hoogste getal nog erg voorzichtig is.

Een vereiste van de Apple Watch is dat je een bijbehorende iPhone nodig hebt. Minimaal een iPhone 5, anders werkt hij niet. Voordeel is dat er wereldwijd zo'n 315 miljoen mensen met zo'n ding rondlopen. Genoeg markt dus voor Apple en de Apple Watch. u is het nog maar de vraag of 10% van al die mensen daadwerkelijk een Apple Watch gaan aanschaffen maar analisten denken van wel.

Apple Watch
Miljoenen verkochte exemplaren?

Analisten van Morgan Stanley bijvoorbeeld denken dat Apple dat wel voor elkaar gaat krijgen. Als ze gelijk krijgen dan zou Apple een nieuwe miljardenmarkt aanboren. En voor 2020 zou Apple er tussen de 530 miljoen en 1 miljard van kunnen verkopen. Schattingen waarvan het nog hoogst onzeker is of ze uitkomen. Apple zelf denkt trouwens tussen de 30 en 40 miljoen exemplaren van de Watch te verkopen. Dat bleek uit de hoeveelheid onderdelen die ze inmiddels besteld hebben. We gaan het afwachten.

Bron: Morgan Stanley


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel