Apple Watch is Apple's eerste draagbare product


Apple kondigde naast de nieuwe iPhone 6 en de nog grotere iPhone 6 Plus ook de Apple Watch aan. Voor het eerst is het mogelijk om een Apple-product te dragen.

Naast nieuwe iPhones stond de avond in het teken van Apple's nieuwe wearable; de Apple Watch. Al jaren ging het gerucht dat Apple hiermee bezig zou zijn en vanavond werd hij dan eindelijk aangekondigd. Apple moest ook wel; concurrent Google lanceerde onlangs Android Wear aan waarmee fabrikanten relatief eenvoudig een wearable zoals een horloge kunnen aankondigen. Ook aartsrivaal Samsung brengt al enige tijd wearables uit en die achterstand werd alleen maar groter.

Apple Watch
CEO Tim Cook kondigt de Apple Watch aan

Hij is niet rond zoals de Motorola Moto 360 en de LG G Watch R. Ja hij is wel mooi, maar dat is de Asus ZenWatch ook. De wijzerplaat is vierkant met afgeronde hoeken. Opladen gebeurt via een draadloze MagSafe-oplader. Geen gehannes met kabeltjes dus. Opladen moet wel elke avond gebeuren, veel langer dan een dag gaat hij namelijk niet mee. De Apple Watch is in hoge mate te personaliseren, niet alleen door zes verschillende bandjes maar ook door watchfaces. Er zijn bandjes van leer en plastic verkrijgbaar, met een modern en een traditioneel uiterlijk en in vele verschillende kleuren. Bovendien zijn er twee formaten, afhankelijk van hoe groot je pols is.

Digital Crown
De 'Digital Crown'

Naast een touchscreen zit er een knop aan de zijkant, de 'Digital Crown'. Hiermee kun je scrollen en inzoomen. Door een lijst met berichtjes bijvoorbeeld of inzoomen in een kaart. Het fungeert ook als homeknop. Daar onder zit nog een knop waarmee je naar een lijst van vrienden te brengen. Het scherm wordt beschermt door saffier glas, het hardste materiaal na diamand. Het beeldscherm gaat aan wanneer jet het horloge omhoog brengt maar kan ook ingeschakeld worden door de 'Digital Crown'.

Apple Watches

De Apple Watch heeft veel weg van Android Wear. Zo op het eerste gezicht is het dan ook nog maar de vraag of Apple met de Watch een geduchte concurrent heeft neergezet. Het uiteindelijke oordeel is aan de consument. De eerste aanschafgolf zal door 'early adopters' en fanboys gebeuren. De rest zal vermoedelijk dan ook wel volgen waarmee de Watch een enorm potentieel succes is. De Apple Watch ligt vanaf begin volgend jaar in de winkels. De adviesprijs bedraagt 349 dollar. Voorwaarde is wel dat je een iPhone 5 of hoger bezit.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
16 GB Black Refurbished
€ 109,00 € 109,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
64 GB Silver Refurbished
€ 229,00 € 229,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel