Pebble komt ook met metalen uitvoering van nieuwe Time


Pebble had ook nog een verrassing tijdens het MWC. Van de onlangs aangekondigde Time komt ook een metalen uitvoering. Net als z'n plastic broertje krijgt de Pebble Time Steel een kleurenbeeldscherm mee, maar er is meer.

De Pebble Time Steel is vanwege de materiaalkeuze 1 millimeter dikker dan de reguliere Time. Ook zag Pebble kans een dikkere batterij in dit model te verwerken waardoor de accuduur uitkomt op 10 dagen. De Pebble Time kreeg nog een opgegeven batterijduur mee van 7 dagen. Ook niet onaardig voor een smartwatch.

Pebble Time Steel
De Pebble Time Steel in 3 verschillende kleuren

Net als bij de Pebble Steel krijg je twee verschillende bandjes bij het horloge; één van staal en één van leer. Op de achterkant van het horloge zit een aparte poort waar fabrikanten speciale accessoires voor kunnen maken. Zo kan er bijvoorbeeld een GPS-module aan gekoppeld worden, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Pebble geeft hiermee niet alleen ruimte aan software ontwikkelaars maar ook aan accessoiremakers. Accessoires kunnen dan als bandje aan het horloge gekoppeld worden. Smartstraps noemen ze dat bij Pebble.

Kickstarter

Net als bij de Time kan een vroeg exemplaar via Kickstarter besteld worden. De eerste exemplaren worden vanaf juli geleverd. Wie in de tussentijd een reguliere Time besteld heeft kan zonder z'n plaats in de rij upgraden naar een Time Steel. Kosten zijn 250 dollar via Kickstarter en 299 dollar later in de winkel. Dat is nog altijd goedkoper dan z'n grote concurrent; de Apple Watch.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws