Pebble Time is nieuw slim horloge met kleurenscherm en andere bediening


Pebble heeft haar derde smartwatch aangekondigd; Time. Het horloge is meer ergonomisch dan z'n voorgangers en is dunner. De belangrijkste wijziging zit hem echter in het kleurenscherm en de manier hoe je hem bedient.

In plaats van het imiteren van een smartphone denkt Pebble dat je een slim horloge moet bedienen dankzij een tijdlijn. En dat is precies hoe de Pebble Time zijn informatie weergeeft; als een tijdlijn met daarop notificaties, aantal gezette stappen en ontvangen e-mails. Dit betekent overigens niet het einde van de vele apps die al voor Pebble zijn geschreven. Die zullen zo belooft Pebble gewoon mogelijk blijven.

Pebble Time hands on
De Pebble Time

De Pebble Time ziet er modern uit met een stalen behuizing die net als de Steel en de eerste Pebble waterdicht is. Het horloge is licht gebogen zodat hij beter om een pols past. De Time is ook 20% dunner geworden. Bandjes van 22 mm kunnen relatief eenvoudig vervangen worden dankzij een quick-release mechanisme. Grootste vernieuwing zit hem in het scherm die ditmaal 64 kleuren kan weergeven. Het gaat hier nog steeds om een e-paper scherm dat daardoor ook buiten prima af te lezen is. Het scherm is altijd aan en wordt beschermd door Gorilla Glass. De batterijduur is voor een smartwatch indrukwekkend; tot 7 dagen.

Timeline

Het nieuwe platform ziet er veelbelovend uit al moeten we nog even wachten totdat we het zelf geprobeerd hebben. Er zitten kleine, vrolijke animaties in. Goed nieuws voor bestaande Pebble-gebruikers; de nieuwe Timeline interface komt ook naar de Pebble Steel en originele Pebble. Ontwikkelaars wordt nu gevraagd bestaande apps te voorzien van kleur en integratie te bieden voor de timeline waarin ze hun apps kunnen 'pinnen'. Om het project van de grond te krijgen schakelt het bedrijf wederom de hulp in van Kickstarter, net als bij de eerste Pebble. Het doel van 500.000 dollar is overigens allang behaald.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel