LG brengt 4G-variant uit van Watch Urbane, ruilt Android Wear in


LG heeft de Watch Urbane LTE uitgebracht; een 4G-versie van de eerder aangekondigde metalen Watch Urbane. Naast de aanwezigheid van 4G waarmee het horloge prima stand alone kan werken heeft LG een eigen besturingssysteem toegepast.

Het lijkt voor de hand te liggen dat LG het eigen webOS-besturingssysteem gebruikt voor de Watch Urbane LTE maar dat is niet het geval. Alhoewel eerdere geruchten spraken over een smartwatch onder webOS heeft LG een nieuw OS toegepast wat het 'LG Wearable Platform' noemt. Een smartwatch waar je een simkaart in kunt stoppen is niet nieuw, maar de LG Watch Urbane LTE is wel de eerste met 4G-ondersteuning. Wat het nut is van extra snel internet op je horloge is echter nog even onduidelijk.

LG Watch Urbane LTE
De nieuwe LG Watch Urbane LTE

Net als bij de eerdere Watch Urbane past LG een 1,3 inch P-OLED-scherm toe. Er is een microfoon en luidspreker ingebouwd zodat je telefoongesprekken kunt voeren en het is ook mogelijk om sms'berichten te ontvangen. Het horloge kent een ingebouwde hartslagsensor, kan dienen als fitness tracker en is water- en stofbestendig dankzij de IP67-behuizing. De batterij van de LG Watch Urbane is tot slot vele malen groter dan de normale Watch Urbane; 700 in plaats van 410 mAh. LG spreekt over een standbytijd van 'enkele dagen'. Wanneer en tegen welke prijs we de Watch Urbane 4G in de winkels zullen aantreffen is niet bekend gemaakt.


Prijsvergelijker LG Watch Urbane LTE

Toon alle aanbiedingen van de LG Watch Urbane LTE


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel