Huawei komt met ronde Watch en wearable met ingebouwd Bluetooth oortje


Huawei breidt haar wearable assortiment uit met een tweetal nieuwe producten. Het gaat om de Huawei Watch draaiend onder Android Wear en de TalkBand B2 met geïntegreerde Bluetooth headset.

Meest sexy van de twee is de Huawei Watch. Het is zoals de naam al doet vermoeden een smartwatch onder Android Wear en met een rond scherm met een diagonaal van 42 millimeter. Het horloge is zeker niet de lelijkste die we gezien hebben en hij lijkt sterk op de Motorola Moto 360 behalve dan dat het scherm de hele voorzijde beslaat.

Huawei Watch
De Huawei Watch

Huawei is niet nieuw met wearables maar deze Watch is wel de eerste onder Android Wear. Het ronde AMOLED-beeldscherm wordt beschermd door glas van saffier. Daardoor zal hij niet snel krassen of beschadigen. Ook de behuizing lijkt stevig dankzij het toepassen van metaal. In tegenstelling tot de LG G Watch R zit er niet een enorm grote schermrand om het horloge. Hij oogt daardoor wat minder fors. De Huawei Watch is uitgerust met diverse sensoren waaronder een stappenteller en hartslagmeter. De Watch is verkrijgbaar in drie uitvoeringen waarbij het bandje aansluit op de kleur van de behuizing. Zo is er een zilverkleurige variant met fijn geschakelde metalen band, een zwarte uitvoering met dito band en een luxere gouden uitvoering met bruin leren bandje.

Huawei TalkBand B2

Huawei liet ook de opvallende TalkBand B2 zien. Dit is een wearable die om je pols gedragen kan worden waarin een Bluetooth headset zit verwerkt. Aan de oppervlakte zit een 0,73 inch PMOLED-scherm dat ook nog eens aanraakgevoelig is. Hierop worden notificaties weergegeven maar natuurlijk ook de tijd. In het bandje kan de TalkBand B2 dienst doen als hulpmiddel van je smartphone. Het doorgeven van binnenkomende oproepen of berichtjes, maar ook het bijhouden van je slaap.

Huawei TalkBand B2

Eenmaal uit het bandje is het een functioneel Bluetooth oortje. Binnenkomende gesprekken kun je dan met het oortje voortzetten. De ingebouwde batterij telt 95 mAh waarmee je volgens Huawei toch al gauw 6 dagen vooruit kunt. Dat lijkt ons wat aan de optimistische kant. Huawei meldt vooralsnog geen prijzen en ook staat Nederland niet in het lijstje met landen waar beide producten als eerste uit komen. Dat wordt dus afwachten.


Prijsvergelijker Huawei Watch
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
Elite Gold
€ 804,50 € 804,50   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Watch


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel