HTC brengt eerste wearable uit; de op fitness gerichte Re Grip


HTC bracht niet alleen de nieuwe One M9 mee naar het MWC het bracht ook haar allereerste wearable uit. Het gaat niet om een smartwatch maar om een fitness tracker. HTC zegt dat de Re Grip een dure personal trainer kan vervangen.

De Grip staat bomvol sensoren die diverse zaken gelijktijdig kan monitoren. Eén daarvan is GPS waarmee je je locatie kunt registreren. Het apparaat is af te lezen dankzij een 1,8 inch groot AMOLED-scherm dat gebogen is. Er is een batterij van 100 mAh aanwezig die ruim 2 dagen mee gaat. Gebruik je echter GPS dan is er een limiet van 5 uur. Net genoeg voor een uitgebreide hardloopsessie.

HTC Re Grip

HTC gebruikt de techniek van Under Amour om fysieke inspanningen te registeren. Daardoor is het ook compatible met accessoires die geschikt zijn voor het Under Armour Connected Fitness platform. De behuizing is waterbestendig (IP57) en kan 's avonds ook je slaap bijhouden. De HTC Grip is compatible met Android en iOS en komt in twee kleuren uit; Lime en Deep Teal. Wat de Re Grip exact moet kosten is nog onbekend. Verwacht het apparaat in ieder geval vanaf het voorjaar in de winkels.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel