Jawbone Up4 is fitness tracker waarmee je kunt betalen


Jawbone heeft de Up4 aangekondigd. Het apparaat kan om de pols gedragen worden en houdt net als alle andere Up-modellen je dagelijkse activiteiten bij. Ditmaal kent de wearable echter een nieuw trucje; je kunt er mee betalen.

Het is voor het eerst dat er met een Jawbone-product een betaling gedaan kan worden. Al werkt de betaaldienst alleen voor klanten van een American Express-kaart en waar dergelijke kaarten geaccepteerd worden. Of het bedrijf ook plannen heeft om uit te breiden naar andere landen en andere aanbieders is nog onduidelijk.

Jawbone Up4
De Jawbone Up4

De nieuwe betaaloptie wordt mogelijk gemaakt dankzij NFC en werkt alleen in combinatie met de Up-app op je smartphone zoals iPhone. Los van de betaalfunctie houdt de Up4 ook nog gewoon het aantal gezette stappen bij en andere fitness-informatie. Daarmee is het dus een iets uitgebreidere versie van de Up3. Voor mensen voor wie het allemaal niet zo uitgebreid hoeft kondigde Jawbone ook nog de Up2 aan. Het polsbandje is 45% kleiner dan de Up24 en kan nog steeds je dagelijkse alsmede slaap-activiteit bijhouden. Prijzen voor de Up4 en Up2 bedragen respectievelijk 199 en 99 dollar.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel