Eerste Apple Watch-reviews binnen; mooi maar meerwaarde onduidelijk


De Amerikaanse pers heeft een tijdje mogen spelen met de Apple Watch die 10 april uitkomt. En op wat details na zijn ze het grotendeels met elkaar eens. Zo is het de mooiste smartwatch van dit moment maar is de toegevoegde waarde minimaal.

Opvallend is dat de meeste media het wel met elkaar eens zijn; de Apple Watch is één van de mooiste smartwatches van dit moment. Misschien wel de mooiste. Maar ze zijn het ook over iets ander eens en dat is dat er nog niet echt een duidelijke meerwaarde is. Is het een smartwatch of is het slechts een accessoire voor je iPhone?

Apple Watch apps
Apps op de Apple Watch

Re/code merkt op dat de apps nog in de kinderschoenen staan. Vooral veel van de niet ingebouwde apps zijn nog 'werk in uitvoering'. De New York Times schrijft dat veel apps óf niet werken óf qua functionaliteit te beperkt zijn. Iets wat naar mate de tijd verstrijkt vanzelf opgelost moet worden. The Verge denkt dat het probleem groter is; apps hebben soms erg veel tijd nodig om op te starten, vooral als ze kaartinformatie moeten ophalen. Zij vinden de Watch niet krachtig genoeg en kijken alvast uit naar versie 2 of zelfs 3. Bloomberg heeft soms problemen met het niet aangaan van het scherm als je de tijd wilt aflezen. 9 van de 10 gevallen werkt het gewoon maar die ene keer niet en dat leidt tot frustraties.

Apple Watch weather

Is het dan alleen maar kommer en kwel? Helemaal niet. The Wall Street Journal denkt dat de smartwatch eindelijk nut heeft. Vooral de ingebouwde apps en functies werken erg fijn en bovendien stelt het je in de gelegenheid om je iPhone niet voor iedere gelegenheid tevoorschijn te pakken. En ook over Apple Pay zijn de meesten laaiend enthousiast. De betaalmethode werkt hier nog niet maar site's zoals The Verge noemen met name deze functie als één van de belangrijkste. Ook de fitness functie wordt geroemd al herkent hij nog een beperkt aantal oefeningen, vooral cardio. Al helpt hij je ook te herinneren om even uit je stoel te komen merkt Re/code op.

Mening Apple Watch

Over het algemeen zijn dus de meeste media wel positief over de Apple Watch al is het horloge duidelijk niet voor iedereen. Je zult vooral met deze eerste versie veel geduld moeten hebben, het is namelijk in sommige dingen erg traag. Krijg je overdag veel notificaties dan zul je per app moeten instellen of je die wilt ontvangen op je horloge. Het is namelijk alles of niets. Qua prijs zijn ze het ook met elkaar eens; kies de Sport Collection en betaal zo weinig mogelijk. Het uitgeven van vele honderden euro's voor een eerste generatie product is haast weggegooid geld. Sommigen raden zelfs aan om op versie 2 te wachten. We zullen het eindoordeel van de consument moeten afwachten of we de Apple Watch een succes mogen noemen. Het horloge kan vanaf 10 april gekocht worden maar alleen in sommige landen. Nederland volgt later.


Prijsvergelijker Apple Watch

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel