Samsung patenteert drukgevoelig-scherm Galaxy S7


Samsung heeft een patent toegewezen gekregen voor een drukgevoelig touchscreen. Er gaan al langer dat in navolging van de Apple iPhone 6s ook de Galaxy S7 van Samsung over een dergelijk scherm gaat beschikken.

Dat Samsung een patentaanvraag heeft gedaan voor een drukgevoelig scherm is wel opmerkelijk, eerder werd er namelijk van uit gegaan dat het bedrijf gebruik zou maken van de ClearForce-techniek van Synaptics. Mogelijk werkt Samsung zelf aan een eigen techniek al is het ook mogelijk dat het de Galaxy S7 via een gordijn van patenten wil veiligstellen. Voor wie denkt dat Samsung nu schaamteloos Apple volgt komt trouwens bedrogen uit; de patentaanvraag dateert van april 2014 zo leerde GalaxyClub.nl. Ruim voor de lancering van de iPhone 6s dus.

Samsung Force Touch patent

Overigens is het hier nog allerminst zeker dat de opvolger van de Galaxy S6 die voor begin 2016 gepland staat over een dergelijk drukgevoelig scherm beschikt. We zullen daarvoor de officiële lancering moeten afwachten. De beste geruchten spreken over een aankondiging in of januari of februari van 2016. Mocht Samsung inderdaad met een smartphone komen met een drukgevoelig scherm dat is het niet de eerste. Natuurlijk is daar al de iPhone 6s en 6s Plus van Apple maar ook Huawei kwam eerder met de Mate S die over een Force Touch-scherm beschikt. Al ontbreekt die drukgevoelige functie in de versie die hier verkocht wordt.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Black
€ 199,00 € 199,00   Bekijk
Amazon
32 GB Black
€ 219,89 € 219,89   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel