“Samsung stapt voor Galaxy S7 over op USB Type-C”


Volgens nieuwe geruchten is de Samsung Galaxy S7 het eerste Galaxy S-vlaggenschip zonder microUSB-aansluiting. Samsung zou kiezen voor het nieuwere USB Type-C. Handig hierbij is dat het niet uitmaakt hoe je de kabel in het toestel stopt.

Ook een voordeel van USB Type-C is de snellere gegevensoverdracht die er mogelijk is. Samsung zou indien dit gerucht waar is niet de eerste zijn die USB Type-C toepast. Eerder gingen Microsoft, Google en LG hen voor. Over het algemeen gezien wordt USB Type-C gezien als opvolger van microUSB vanwege de eenvoud en snelheid. De microUSB-standaard verving juist weer alle eigen connectors die fabrikanten erop na hielden waardoor je voor iedere telefoon nagenoeg een andere oplader nodig had.

Samsung USB C kabel
Een USB Type-C kabel

Van de opvolger van de Galaxy S6 is tot dusver nog weinig uitgelekt. Mogelijk brengt Samsung naast een 5,2 inch variant ook een grotere 5,8 inch edge-versie uit. Ook zou het scherm mogelijk drukgevoelig zijn, vergelijkbaar met 3D Touch op de nieuwe iPhone. Qua processor past Samsung volgend jaar mogelijk weer een processor van Qualcomm toe. Afgelopen jaar gebruikte het nog haar eigen Exynos-processor. Voor 2016 wordt afwisselend gebruik gemaakt van de Snapdragon 820 en in mindere mate een Exynos-variant. Hoe de S7 eruit komt te zien is nog onbekend, er zijn nog geen beelden van uitgelekt.

Bron: Sammobile.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel