Eerste details Samsung Galaxy S7 komen naar buiten


Nu we de lancering van de iPhone achter de rug hebben kunnen we uitkijken naar die van het volgende Galaxy-vlaggenschip. De Galaxy S7 wordt begin volgend jaar verwacht en de eerste geruchten daarover druppelen nu binnen.

Het project zou intern bij Samsung bekend staan als 'Project Lucky'. In de Aziatische wereld is 7 een geluksgetal. Het moge dus duidelijk zijn dat het Samsung eraan gelegen is om van de S7 een succes te maken. Het eerste gerucht gaat over de processor. Samsung koos bij de Galaxy S6 voor een Exynos-processor omdat het te weinig vertrouwen had in de Snapdragon 810 van Qualcomm. Geen onverstandige keuze zo bleek later, veel andere fabrikanten kampten met oververhittingsproblemen. Ook voor de Galaxy S7 staat een eigen processor in de startblokken al krijgen sommige markten een Snapdragon 820.

Samsung logo
Met welke Samsung-telefoon bellen we volgend jaar?

Mogelijk is die Snapdragon 820 dan bedoeld voor de Amerikaanse markt waar ze nog met CDMA-netwerken werken. Ook nieuws over de camera want Samsung zou de stap naar 20 megapixel willen maken. In plaats van een Sony-sensor zou het dan gebruik willen maken van een eigen ISOCELL-exemplaar. Er wordt gesproken over een "all lens cover". Wat dat precies betekent is nog onduidelijk, mogelijk steekt de cameramodule niet meer uit maar zit in het backcover-glas verwerkt.

Terugkeer van de geheugenkaartslot?

Tot slot wordt er ook een mogelijkheid genoemd dat Samsung de geheugenkaartslot terugbrengt. Dat was bij de Galaxy S6 niet mogelijk omdat Samsung overgestapt was op het snellere UFS 2.0 dat niet compatible is met de veel langzamere geheugenkaarten. Samsung zou nu proberen om daar wat aan te doen maar onduidelijk is of het daarin slaagt. Verder blijkt dat Samsung gebruik zou willen maken van 4 GB aan werkgeheugen en overwegen om met twee formaten te komen; 5.2 en 5.7 inch. Natuurlijk is het nog veel te vroeg om geruchten als waarheid aan te nemen dus neem een en ander met een korrel zout.

Bron: Sammobile.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel