HTC One A9 ‘Aero’ eerste met Android 6.0 Marshmallow


HTC kondigt vermoedelijk op dezelfde dag als Google versie 6.0 van Android aangekondigd de One A9 aan. En HTC wil dan niet meteen achter de feiten aanlopen en zal de 'Aero' meteen met Android 6.0 Marshmallow uitrusten, zo is althans de gedachte.

Dat is ook goed nieuws want dat betekent dat toekomstige kopers van de HTC One A9 niet meteen zitten te wachten op een update. Onduidelijk is echter nog wanneer de One A9 in de winkel zal liggen, het is dus wel mogelijk dat andere toestellen er met de primeur vandoor gaan als eerste Android 6.0 Marshmallow-telefoon.

Marshmallow

HTC heeft het event gepland staan voor dinsdag 29 september. Op diezelfde datum kondigt Google dus vermoedelijk Android 6.0 Marshmallow aan met enkele nieuwe Nexus-toestellen. Ook die gaan deze versie van Android uit de doos draaien. HTC kondigde al aan in de tweede helft van 2015 met nog een vlaggenschip te komen. Deze moet extra omzet genereren om het financiële jaar te redden. Volgens de geruchten krijgt de HTC One A9 een decacore-processor (dus met 10 cores) van MediaTek en een 20 megapixel camera.

Foto: John Morgan (cc)
Bron: @LlabTooFeR


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel