HTC Aero ‘vlaggenschip’ krijgt mogelijk geen “zuigende” camera


Die titel is misschien wat overtrokken maar voor een bedrijf dat beweert zich te specialiseren in cameratelefoons maakt het bijzonder slechte cameratelefoons. Volgens een bron gaat het nieuwe vlaggenschip Aero die belofte nu eindelijk eens waarmaken.

We gaan even terug in de tijd. HTC kondigde de eerste One aan met z'n "baanbrekende" UltraPixel-camera. Deze zou met name in weinig licht extra goed presteren. Dat deed hij inderdaad maar helaas niet in alle andere situaties, zoals overdag. Terwijl je je telefoon het meest gebruikt. HTC bleek ongevoelig voor die kritiek want het voorzag de One M8 doodleuk van dezelfde camera. Pas bij de One M9 werd gehoor gegeven aan het geklaag en kwam een 20 megapixel camera. Helaas presteert die ook niet naar behoren en is hij te vergelijken met de beste cameratelefoons van twee generaties terug.

HTC One M8 camera
Nu eindelijk eens écht een goede camera?

HTC hoopt nu de prestaties te verbeteren door het toepassen van een lichtgevoelige cameralens, zo meldt een nieuwe bron. Iets wat ook Samsung en LG inmiddels hebben gedaan bij de Galaxy S6 en de G4. HTC zou kiezen voor een diafragma van f/1.9 waar ook Samsung mee werkt. LG zit met f/1.8 zelfs nog lager. Ook zou HTC iets gedaan hebben aan z'n camera-interface. Die kent enkele verbeteringen al is nog niet duidelijk welke dat precies zijn. Wel duidelijk is dat gebruikers straks foto's in het RAW-formaat kunnen opslaan. Dit maakt fotobewerking makkelijker. Onduidelijk is nog of de HTC Aero het nieuwe vlaggenschip is dat al in oktober van 2015 aangekondigd gaat worden of dat het de opvolger is van de huidige One M9.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel