Camera op Apple iPhone 6s inderdaad 12 megapixel groot, schiet 4K video


We kunnen met steeds meer zekerheid zeggen dat de volgende generatie iPhone een camerasensor krijgt die 12 megapixel groot is. Door die extra hoeveelheid pixels zal het ook mogelijk zijn om video in het hogere 4K op te nemen.

Traditioneel gezien zijn de S-iPhones vooral gericht op een camera-verbetering. De iPhone 6 moet het nog doen met een 8 megapixel exemplaar terwijl de rest van de wereld al op minimaal 16 megapixel zit. Apple doet het meestal rustiger aan en werkt liever aan het verbeteren van de camerakwaliteit. Ditmaal mogen we toch een megapixel-sprong verwachten van 8 naar 12 megapixel. Al eerder ging dit gerucht.

iPhone 6S camera

Door de grotere sensor zal de volgende iPhone ook in staat zijn om video in 4K op te nemen. Momenteel zijn iPhones gebonden aan maximaal Full HD en dat is vandaag de dag toch wat matig voor high-end cameratelefoons. De vraag rijst alleen waar je al die hoge resolutie beelden laat? Apple werkt nog steeds met een instapmodel van 16 GB. Daarvan blijkt ook nog eens flink minder van over omdat het iOS-besturingssysteem een aardig deel inneemt.

Bron: Sogi.com.tw


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel