Apple verdubbelt mogelijk cameraresolutie in iPhone 6s


Het jaar is nog niet voorbij of we hebben het al over de volgende generatie iPhones. Apple zou voor de iPhone 6s en 6s Plus mogelijk de cameraresolutie verdubbelen naar 16 megapixel. Ook wordt er gesproken over een dual-lens-opstelling.

Natuurlijk is het nog allemaal koffiedik kijken als het gaat om de opvolger van de iPhone 6. Toch zijn Apple-geruchten de afgelopen tijd steeds vaker waar gebleken. Zo lekte bijvoorbeeld het ontwerp van de iPhone 6 maar liefst 7 maanden van te voren uit. Alle reden dus om serieus naar iPhone-geruchten te kijken.

iPhone 6 camera
Nu nog 8 maar straks misschien 16 megapixel

Ditmaal over de camera. Apple gebruikt de -S update doorgaans voor het verbeteren van de camera. En volgend jaar zou Apple de grootste sprong in cameraresolutie ooit maken. De cameraresolutie van de iPhone blijft enigszins achter bij de concurrentie. Sommigen daarvan zijn inmiddels de 20 megapixel-grens doorbroken. Nu laat deze megapixel-oorlog Apple koud maar het zou toch overwegen een 16 megapixel sensor toe gaan passen. Mogelijk zou Apple hiervoor zelfs twee cameralenzen gebruiken. Hiermee zou het de kwaliteit van DSLR-camera's moeten benaderen. Sony kondigde onlangs een camerasensor aan in 21 en 16 megapixel met 192 phase detection focuspunten. Dergelijke sensoren treffen we ook aan in DSLR-camera's. Sony levert al langer camera-onderdelen aan Apple.

Bron: The Tech Block


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel