Sony kondigt 21 Mpixel camera aan met 192 focuspunten


Sony staat al langer bekend als één van de betere fabrikanten van camerasensoren. Het levert er ook veel aan andere smartphone-fabrikanten. Ditmaal heeft het er één aangekondigd met 192 focuspunten. Mogelijk voor de eigen Xperia Z4?

Het gaat om de 21 megapixel IMX230-sensor. Deze heeft ingebouwde phase detection autofocus, net als de Samsung Galaxy S5 en de iPhone 6 en 6 Plus. Wat de IMX230 echter uniek maakt is dat hij over niet minder dan 192 verschillende focuspunten beschikt.

Sony IMX230 sample
Links een traditioneel HDR-filmpje, rechts met de IMX230-sensor

Dat wil zeggen dat de camera op maar liefst 192 verschillende punten kan inzoomen en dat razendsnel. Handig als je snel een scherpe foto wilt maken maar vooral ook handig bij het filmen; bewegend beeld is dan vrijwel niet meer onscherp. De kans is groot dat we deze camerasensor gaan aantreffen in de aanstaande Xperia Z4. Sony zei dat de sensor pas vanaf april 2015 verkrijgbaar zal zijn wat zou betekenen dat de Z4 wel nog enige tijd op zich laat wachten. Naast een 21 megapixel variant kondigde Sony ook een 16 megapixel exemplaar aan bedoeld voor goedkopere smartphones.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel