Samsung komt eind 2015 met vouwbare telefoon


Flexibele schermen zijn niets nieuws meer en we hebben inmiddels zelfs al telefoons waarin ze verwerkt zijn. Maar ons was beloofd dat we vouwbare telefoons kregen, en die krijgen we nu ook. Samsung komt eind 2015 met een dergelijk mobieltje.

Het toestel moet bestaan uit twee delen die je in elkaar klapt. Vergelijkbaar met de oude klaptelefoon van vroeger (clamshell). De binnenkant vormt dan het beeldscherm. Voordeel is dat de telefoon dan maar de helft inneemt en dus makkelijker in een broekzak past. Nadeel is direct weer dat het toestel dikker wordt dan traditionele telefoons, al is onduidelijk hoeveel dikker hij wordt.

Samsung flexible display

Samsung wil dankzij telefoons met flexibele schermen marktaandeel terugwinnen. Samen met LG is het bedrijf één van de weinigen die dergelijke schermen produceren. Momenteel past Samsung de schermen al toe in de Galaxy Note Edge die ook in Nederland uitkomt. Hiervan is het scherm aan één kant tot over de rand gevouwen waarbij het onder andere notificaties kan weergeven. Ook van de Galaxy S6 wordt gezegd dat het scherm tot over de rand gevouwen is. Dit lijkt echter moeilijk haalbaar want Samsung kan vanaf eind 2015 maar 30 tot 40 duizend schermen per maand produceren.

Bron: Zdnet.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel