Samsung verrast met gebogen Galaxy Note Edge naast de verwachte Note 4


Samsung heeft tijdens een speciaal event voorafgaand aan de IFA de verwachte Galaxy Note 4 aangekondigd. Geheel in lijn der verwachting en ook al ver van te voren aangekondigd. Toch was er een verrassing en wel in de vorm van de spannende Note Edge.

Maar allereerst de Note 4. Het toestel krijgt net als de Alpha een metalen frame mee waardoor hij niet alleen stabieler oogt, maar het ook is. De achterzijde is nog wel gewoon steeds van plastic. Nieuw is echter de verbeterde S Pen; het pennetje waarmee je niet alleen de Note 4 kunt bedienen maar er ook aantekeningen en krabbels mee kunt maken.

Samsung Galaxy Note 4 lifestyle
De Galaxy Note 4

We zeggen 'verbeterd' en daar bedoelen we vooral z'n functionaliteit zoals Air Command, Action Memo, Screen Write, Image Clip en Smart Select mee. Binnenin is het er ook allemaal wat sneller op geworden dankzij een 2,7 GHz quadcore processor.

Samsung Galaxy Note Edge

Samsung verraste met de introductie van de Note Edge. De naam was al eerder door Samsung vastgelegd en eerder gingen al geruchten dat er een variant van de Note 4 uitgebracht zou worden met flexibel scherm maar niemand had er echt rekening mee gehouden. De Note Edge krijgt een curved Edge-display mee dat tot over de rechterrand gevouwen is.

Samsung Galaxy Note Edge
De bijzondere Galaxy Note Edge

Samsung heeft lang nagedacht wat te doen met dat extra beetje scherm. Het heeft iets verzonnen waarmee je met een duimveeg informatie over bijvoorbeeld de meest recent gebruikte apps en notificaties krijgt. En mocht je de Note Edge met een cover gebruiken dan heb je zelfs als die gesloten daar altijd zicht op. Het enige nadeel wat er te verzinnen valt over de Edge is dat hij voorlopig niet naar Nederland komt. Maar mocht het idee aanslaan dan twijfelen wij er niet aan dat er iemand, misschien wel Samsung zelf, hier toch naar toe haalt.

Samsung Galaxy Note 4 colors
De Note 4 is verkrijgbaar in deze kleuren

Beiden hebben een 16 megapixel camera met Smart Optical Image Stabilizer die onbedoelde bewegingen compenseert en de sluitertijd aanpast in donkere omgevingen. Er is ook aan de front-facing camera gedacht. Deze is 3,7 megapixel groot en heeft een brede opnamehoek van maximaal 120 graden. Hierdoor kun je niet alleen van jezelf een selfie maken, maar van een hele groep tegelijk! Achterop zit zelfs een hartslagmeter maar dat hadden we al bij de Galaxy S5 gezien.

Natuurlijk zitten de Note 4 en Note Edge vol Samsung-functies zoals de Ultra Power Saving Mode. Handig is dat dankzij Fast Charging je ze ook extra snel kunt opladen. Binnen 30 minuten heb je volgens Samsung al de helft van je batterij gevuld. En bang dat je toestel onbedoeld gebruikt wordt hoef je dankzij de vingerafdrukscanner niet te zijn.

Samsung brengt de Galaxy Note 4 vanaf oktober uit in Nederland. Je kunt kiezen uit de kleuren Charcoal Black, Frost White, Blossom Pink en Bronze Gold. Het toestel krijgt de stevige adviesprijs mee van 799 euro.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 4

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 4


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel