Sony introduceert high-end Xperia Z3, Z3 Compact en instap E3


Sony heeft zojuist tijdens een speciaal georganiseerd event de Xperia Z3 en Z3 Compact wereldkundig gemaakt. Ook bracht het een tablet en de instap E3 mee naar Berlijn waar morgen de IFA van start gaat.

Eigenlijk heeft Sony geen echte verrassingen voor ons dit jaar. Alles wat vooraf was uitgelekt bleek te kloppen. Toch zijn we erg tevreden met deze nieuwe line-up. We hebben namelijk een nieuw topmodel de Xperia Z3 en daarvan is direct een mini-variant van aangekondigd; de Xperia Z3 Compact. Om het geheel af te maken hebben we ook de Xperia E3 gekregen.

Sony Xperia Z3 en Z3 Compact
De Sony Xperia Z3 en Z3 Compact

De Xperia Z3 is een doorontwikkeling van de bestaande Z2 en kent slechts marginale verschillen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het uiterlijk. Typisch een Sony-telefoon maar wel met hier en daar wat aanpassingen. Hij is nog steeds waterdicht en het scherm meet ook nog steeds 5,2 inch met een Full HD-resolutie. Hij is alleen wel iets dunner geworden; 7,3 millimeter in een aluminium frame met panelen van gehard glas.

Xperia Z3 Compact

De Xperia Z3 Compact is naar een 4,6 inch scherm gegaan en heeft nu een dikte van 8,6 millimeter. Zijn gewicht doet z'n naam eer aan, hij weegt namelijk slechts 129 gram. Toch heb je met een Z3 Compact een high-end telefoon in handen met een 20,7 megapixel camera en een batterijduur tot wel 2 dagen.

Sony Xperia E3 copper
De Sony Xperia E3 in koperkleur

Mid-range Sony Xperia E3

Dan had Sony ook nog de Xperia E3 meegenomen. We zeiden al dat het een instapmodel was maar eigenlijk is het een mid-range Xperia-telefoon. Hij heeft het kenmerkende Sony-design meekregen en qua processor en entertainment-mogelijkheden doet hij absoluut niet onder aan andere Xperia-telefoons. Er is zelfs ondersteuning voor 4G-internet. Voordeel is wel dat de Sony Xperia E3 wat scherper geprijsd is dan de andere Xperia's.

De Sony Xperia Z3 komt uit in een nieuw kleurenpalet van wit, zwart, koper en zilvergroen. De adviesprijs bedraagt 649 euro. De Xperia Z3 Compact is verkrijgbaar in het wit, zwart, oranje en zeegroen en moet 499 euro kosten. De Xperia E3 is te kiezen in de kleuren wit, zwart, lime en koper. Sony vraagt een bedrag van 169 euro voor de E3.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel