Plaatje toont BlackBerry Passport onder Android


Professioneel lekker @evleaks mag dan wel inmiddels gestopt zijn, dan weerhoudt hem er niet van om zo nu en dan een foto te plaatsen van een onaangekondigde telefoon. Ditmaal zien we een BlackBerry Passport-achtig apparaat met Android.

Er gaan al langer geruchten dat BlackBerry bezig is met een telefoon draaiend onder Android. Tot nu toe bracht het bedrijf alleen maar telefoons onder het eigen BlackBerry OS-systeem uit. De toekomstige BlackBerry Android moet een slider worden en dat strookt niet helemaal met onderstaand plaatje. Mogelijk komt er ook een Android-versie van de Passport uit. Mogelijk gaat het om een render van een enthousiaste fan.

Blackberry Passport met Android

Vreemd aan bovenstaande render is dat er een virtueel toetsenbord op het scherm staat. Deze lijkt vrij onnodig als er een fysiek keyboard aanwezig is. Onlangs nog reageerde BlackBerry bij monde van CEO John Chen op de geruchten over een Android-telefoon. Hij ontkende het gerucht niet en sprak de verwachting uit dat als BlackBerry in staat blijkt om een veilige Android-telefoon te maken het precies dat doet. BlackBerry heeft vrijwel al haar marktaandeel verloren aan concurrenten Apple en Samsung. Het heeft met haar eigen besturingssysteem niet kunnen opboksen tegen de rest. Een volledige overschakeling op Android wordt niet verwacht maar mogelijk zal BlackBerry het OS wel gebruiken om haar toesteldivisie weer winstgevend te krijgen.

Bron: @evleaks


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel