BlackBerry CEO ontkent komst Android-telefoon niet


Op de vraag of BlackBerry met een Android-telefoon komt gaf CEO John Chen een opvallend antwoord. Normaliter reageren bedrijven helemaal niet op geruchten maar de topman van BlackBerry ontkent het gerucht ook niet.

Daar staat tegenover dat een keiharde bevestiging in het interview met CNBC ook weer niet werd gegeven. Als BlackBerry in staat blijkt om een beveiligde Android-telefoon te maken, dan doet het dat. Dat waren de exacte woorden van Chen. Tot nu toe bracht BlackBerry alleen maar smartphones uit dat onder haar eigen besturingssysteem draaide. Het bedrijf zag echter z'n marktaandeel sterk terug lopen, klanten stapten massaal over op telefoon onder iOS en Android.

BlackBerry CEO John Chen speaking
"Als we dat kunnen dan doen we dat"

BlackBerry zou oude klanten kunnen terugwinnen als het met Android-telefoons uitbrengt. Hier zou het vervolgens geld aan kunnen verdienen door het uit te rusten met eigen software en services. Het bedrijf brengt al software uit dat werkzaam is onder Android. Door de toenemende interesse in privacy zou het bedrijf naast zakelijke klanten ook consumenten kunnen terugwinnen. Van een volledige overstap op Android zou overigens geen sprake zijn. Onduidelijk is nog of een toekomst BlackBerry-toestel onder Android een high-end of juist een meer eenvoudiger model gaat worden. Beide geruchten gaan momenteel rond.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel