“Apple begonnen met productie volgende iPhone met Force Touch-scherm”


Volgens bronnen zou Apple inmiddels begonnen zijn met de productie van de volgende generatie iPhone. Dat lijkt snel maar bedenk dan dat het ontwerp nagenoeg gelijk zal zijn aan de huidige iPhone 6. Grote verschil lijkt hem in het scherm te zitten.

Apple past al een tijdje de Force Touch-techniek toe in haar producten waaronder de Apple Watch. Het stelt het scherm in staat om te herkennen hoe hard de gebruiker drukt. Hieraan zijn verschillende acties te koppelen. Zo zorgt een 'Force Touch' er op de Watch voor dat je een optiemenu opent. Ontwikkelaars zouden de handeling kunnen inbouwen in hun apps om extra mogelijkheden te creëren. Logisch dus om de techniek ook naar de volgende iPhone te brengen.

Force Touch
Force Touch

Apple kondigt traditioneel de nieuwe iPhone rond september aan. Dat lijkt ook dit jaar te gebeuren. Omdat het Force Touch-scherm iets dikker is dan de huidige schermplaat zal de volgende iPhone mogelijk iets dikker worden. Denk dan aan tienden van millimeters, geen groot verschil dus. Ook worden net als vorig jaar twee verschillende formaten verwacht; een 4,7 inch en een grotere 5,5 inch iPhone. De namen lijken voor de hand te liggen; iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Om een toekomstige bendgate te vermijden past Apple mogelijk ook het sterkere Aluminium 7000 Series toe dat het ook in de Apple Watch gebruikt.

Bron: Bloomberg.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel